* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Gregor Dolenec

4000 KRANJ, Cesta na Rupo 29
Telefon: (064) 225 166
E-mail: grega.dolenec@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, banŸno-finanŸna smer

ætudij bom predvidoma konŸal aprila 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju banŸniçtva, finanŸnih trgov (borze-), poslovnih financ.
Moja çolska pot se je zaŸela na Osnovni çoli Franceta Preçerna v Kranju. Obiskoval sem jo od çolskega leta 1980/81 do 1987/88 in jo vsa leta konŸeval z odliŸnim uspehom. Uspeçno sem sodeloval na tekmovanjih iz matematike in fizike in med drugim prejel srebrno Vegovo priznanje.

æolanje sem nadaljeval na Gimnaziji Kranj, na naravoslovno-matematiŸni usmeritvi, in ga konŸal z odliŸnim uspehom. Tudi med srednjeçolskim izobra§evanjem sem sodeloval na matematiŸnih tekmovanjih na republiçki ravni.

Po srednji çoli sem se v çtudijskem letu 1992/93 vpisal na Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani. Izbral sem visokoçolski çtudij na banŸno-finanŸni smeri. Za izredne çtudijske uspehe sem v letu 1995 prejel pohvalo Ekonomske fakultete. Poletni semester zadnjega letnika çtudija sem opravil v Veliki Britaniji, na Univerzi v Glasgowu (University of Glasgow), tam sem si spopolnil znanje o financah z najnovejçimi dognanji iz teorije in prakse.

Pred mano je absolventski semester v letu 1996/97. Diplomiral bom spomladi 1997 z nalogo o financah.

Od tujih jezikov govorim angleçki, nemçki, çpanski ter srbski in hrvaçki jezik. Angleçki jezik sem se zaŸel uŸiti v osnovni çoli kot prvi tuji jezik ter ga spopolnjeval vsa leta izobra§evanja v srednji çoli in na fakulteti. Poleg angleçkega aktivno obvladam tudi nemçki jezik, ki sem se ga zaŸel uŸiti v srednji çoli kot drugi tuji jezik. Na Ekonomski fakulteti sem uŸenje nadaljeval in se spopolnil v poslovni nemçŸini. Zadnji dve leti se uŸim çe çpanski jezik. UŸenje le-tega bom nadaljeval, dokler ga ne bom obvladal aktivno.

RaŸunalniçtvo in informatika: programiranja v jeziku Pascal in uporabe podatkovnih baz na osebnih raŸunalnikih v sistemih Windows in DOS sem se nauŸil §e v srednji çoli. Na fakulteti sem to znanje razçiril çe s programiranjem na raŸunalnikih VAX v jezikih Fortran in SPSS, uporabo elektronske poçte in interneta ter programskih paketov Excell, Access, Word in drugih.

In kakçni so moji naŸrti za prihodnost? Izobra§evanje nameravam nadaljevati tudi po konŸanem dodiplomskem çtudiju. Zaposlil bi se rad v podjetju ali organizaciji, ki bi mi omogoŸila nadaljnji çtudij na kakovostni podiplomski çoli doma ali v tujini in kasnejçe delo v ustvarjalnem in zavzetem kolektivu.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96077y.htm