* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Gregor Dolenec

4000 KRANJ, Cesta na Rupo 29
Telefon: (064) 225 166
E-mail: grega.dolenec@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, bančno-finančna smer

Študij bom predvidoma končal aprila 1997. Delati si želim predvsem na področju bančništva, finančnih trgov (borze-), poslovnih financ.
Moja šolska pot se je začela na Osnovni šoli Franceta Prešerna v Kranju. Obiskoval sem jo od šolskega leta 1980/81 do 1987/88 in jo vsa leta končeval z odličnim uspehom. Uspešno sem sodeloval na tekmovanjih iz matematike in fizike in med drugim prejel srebrno Vegovo priznanje.

Šolanje sem nadaljeval na Gimnaziji Kranj, na naravoslovno-matematični usmeritvi, in ga končal z odličnim uspehom. Tudi med srednješolskim izobraževanjem sem sodeloval na matematičnih tekmovanjih na republiški ravni.

Po srednji šoli sem se v študijskem letu 1992/93 vpisal na Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani. Izbral sem visokošolski študij na bančno-finančni smeri. Za izredne študijske uspehe sem v letu 1995 prejel pohvalo Ekonomske fakultete. Poletni semester zadnjega letnika študija sem opravil v Veliki Britaniji, na Univerzi v Glasgowu (University of Glasgow), tam sem si spopolnil znanje o financah z najnovejšimi dognanji iz teorije in prakse.

Pred mano je absolventski semester v letu 1996/97. Diplomiral bom spomladi 1997 z nalogo o financah.

Od tujih jezikov govorim angleški, nemški, španski ter srbski in hrvaški jezik. Angleški jezik sem se začel učiti v osnovni šoli kot prvi tuji jezik ter ga spopolnjeval vsa leta izobraževanja v srednji šoli in na fakulteti. Poleg angleškega aktivno obvladam tudi nemški jezik, ki sem se ga začel učiti v srednji šoli kot drugi tuji jezik. Na Ekonomski fakulteti sem učenje nadaljeval in se spopolnil v poslovni nemščini. Zadnji dve leti se učim še španski jezik. Učenje le-tega bom nadaljeval, dokler ga ne bom obvladal aktivno.

Računalništvo in informatika: programiranja v jeziku Pascal in uporabe podatkovnih baz na osebnih računalnikih v sistemih Windows in DOS sem se naučil že v srednji šoli. Na fakulteti sem to znanje razširil še s programiranjem na računalnikih VAX v jezikih Fortran in SPSS, uporabo elektronske pošte in interneta ter programskih paketov Excell, Access, Word in drugih.

In kakšni so moji načrti za prihodnost? Izobraževanje nameravam nadaljevati tudi po končanem dodiplomskem študiju. Zaposlil bi se rad v podjetju ali organizaciji, ki bi mi omogočila nadaljnji študij na kakovostni podiplomski šoli doma ali v tujini in kasnejše delo v ustvarjalnem in zavzetem kolektivu.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96077y.htm