* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Mojca Jamnik

4000 KRANJ, Draga Brezarja 2
Telefon: (064) 331 286

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za `ivilstvo, `ivilska tehnologija

[tudij bom predvidoma kon~ala oktobra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju prehrane (prehrana {portnikov); mlekarske industrije (raziskovalno delo; delo v razvojnem laboratoriju).
Osnovno {olo sem obiskovala v Kranju in jo vsa leta opravljala z odli~nim uspehom. Redno sem sodelovala tudi na ob~inskih in republi{kih tekmovanjih za Vegovo priznanje, Cankarjevo priznanje, {e posebno uspe{no pa na tekmovanjih iz kemije.

Po kon~ani osnovni {oli sem nadaljevala {olanje na Gimnaziji Kranj, na tedanji naravoslovno-matemati~ni smeri. Tudi v teh {tirih letih sem uspe{no sodelovala na tekmovanjih iz kemije. Ve~ino prostega ~asa sem namenila plavanju, saj sem ga od prvega razreda osnovne {ole trenirala pri kranjskem plavalnem klubu in prav med srednje{olskim izobra`evanjem osvojila ve~ naslovov dr`avne prvakinje. Leta 1990 sem opravila tudi izpit za vaditeljico plavanja in se ve~krat udele`ila osnovno{olskih ali srednje{olskih {ol v naravi.

Srednjo {olo sem kon~ala s prav dobrim uspehom in maturirala z odli~nim ter se odlo~ila za nadaljnji {tudij. Izbrala sem smer `ivilska tehnologija na Biotehni{ki fakulteti v Ljubljani, saj me je poleg kemije zanimala tudi `ivilska stroka. Zaradi pomanjkanja ~asa sem treniranje opustila in se pri plavalnem klubu zaposlila honorarno kot vaditeljica mladih plavalcev. Pri tem delu z otroki, ki ga opravljam `e pet let, sem si pridobila veliko izku{enj.

Med {tudijem sem opravila dva te~aja italijan{~ine; znanje tega jezika mi poleg nem{~ine in angle{~ine zelo koristi pri iskanju raznega {tudijskega gradiva. Udele`ila sem se nekaj mednarodnih kongresov za {tudente `ivilstva. Pred vpisom absolventskega sta`a sem se odlo~ila za dvomese~no prakso na farmi v Estoniji, saj {tudij rada zdru`im s spoznavanjem novih de`el.

[tudij in {port sta mi omogo~ila veliko potovanj in spoznavanja novih ljudi. Doslej {e nisem bila redno zaposlena, vendar imam `e nekaj izku{enj, saj je bila so skoraj polovica {tudija sestavljena iz vaj v razli~nih laboratorijih in terenskega pouka.

Zanimata me predvsem podro~ji prehrana (zlasti prehrana {portnikov) in mle~na predelava, zato upam, da se bom tudi po diplomi lahko spopolnjevala v tej smeri, pri nas ali pa v tujini. @elim si predvsem dela v razgibani in ustvarjalni organizaciji, ki veliko vlaga v nove raziskave in razvoj.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96074y.htm