* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Mojca Jamnik

4000 KRANJ, Draga Brezarja 2
Telefon: (064) 331 286

Biotehniška fakulteta v Ljubljani - Oddelek za živilstvo, živilska tehnologija

Študij bom predvidoma končala oktobra 1997. Delati si želim predvsem na področju prehrane (prehrana športnikov); mlekarske industrije (raziskovalno delo; delo v razvojnem laboratoriju).
Osnovno šolo sem obiskovala v Kranju in jo vsa leta opravljala z odličnim uspehom. Redno sem sodelovala tudi na občinskih in republiških tekmovanjih za Vegovo priznanje, Cankarjevo priznanje, še posebno uspešno pa na tekmovanjih iz kemije.

Po končani osnovni šoli sem nadaljevala šolanje na Gimnaziji Kranj, na tedanji naravoslovno-matematični smeri. Tudi v teh štirih letih sem uspešno sodelovala na tekmovanjih iz kemije. Večino prostega časa sem namenila plavanju, saj sem ga od prvega razreda osnovne šole trenirala pri kranjskem plavalnem klubu in prav med srednješolskim izobraževanjem osvojila več naslovov državne prvakinje. Leta 1990 sem opravila tudi izpit za vaditeljico plavanja in se večkrat udeležila osnovnošolskih ali srednješolskih šol v naravi.

Srednjo šolo sem končala s prav dobrim uspehom in maturirala z odličnim ter se odločila za nadaljnji študij. Izbrala sem smer živilska tehnologija na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, saj me je poleg kemije zanimala tudi živilska stroka. Zaradi pomanjkanja časa sem treniranje opustila in se pri plavalnem klubu zaposlila honorarno kot vaditeljica mladih plavalcev. Pri tem delu z otroki, ki ga opravljam že pet let, sem si pridobila veliko izkušenj.

Med študijem sem opravila dva tečaja italijanščine; znanje tega jezika mi poleg nemščine in angleščine zelo koristi pri iskanju raznega študijskega gradiva. Udeležila sem se nekaj mednarodnih kongresov za študente živilstva. Pred vpisom absolventskega staža sem se odločila za dvomesečno prakso na farmi v Estoniji, saj študij rada združim s spoznavanjem novih dežel.

Študij in šport sta mi omogočila veliko potovanj in spoznavanja novih ljudi. Doslej še nisem bila redno zaposlena, vendar imam že nekaj izkušenj, saj je bila so skoraj polovica študija sestavljena iz vaj v različnih laboratorijih in terenskega pouka.

Zanimata me predvsem področji prehrana (zlasti prehrana športnikov) in mlečna predelava, zato upam, da se bom tudi po diplomi lahko spopolnjevala v tej smeri, pri nas ali pa v tujini. Želim si predvsem dela v razgibani in ustvarjalni organizaciji, ki veliko vlaga v nove raziskave in razvoj.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96074y.htm