* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Damjana Zupan

4270 JESENICE, Tav~arjeva 8
Telefon: (064) 860 917

Filozofska fakulteta v Ljubljani, nem{~ina-samostojno

[tudij bom predvidoma kon~ala februarja 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju turizma (uporaba tujih jezikov, delo z ljudmi).
Osnovno {olo sem obiskovala na Jesenicah in vsa leta kon~ala z odli~nim uspehom. V tem ~asu sem si pridobila Fin`garjevo priznanje iz znanja slovenskega jezika, bronasto Vegovo priznanje iz matematike in priznanje za dose`eno prvo mesto na {olskem tekmovanju v angle{~ini.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na gimnazijo na Jesenicah, naravoslovno-matemati~na smer. Vsa {tiri leta sem dosegala prav dober uspeh, zaklju~ni izpit ob koncu {olanja, ki je po moji izbiri vseboval slovenski, angle{ki in nem{ki jezik ter biologijo, pa opravila z odliko. @e v osnovni {oli sem vzljubila tuje jezike in tudi v srednji sem se jih u~ila z veseljem: dosegla sem sedmo mesto na republi{kem tekmovanju iz nem{kega jezika. V tem ~asu sem tudi z odliko opravila strojepisni te~aj desetprstnega slepega tipkanja.

Po srednji {oli sem se vpisala na Filozofsko fakulteto v Ljubljani, Katedra za germanistiko, smer nem{~ina, samostojno. Vse {tudijske obveznosti sem zmeraj opravljala redno in v roku. Moja povpre~na ocena {tiri izpite pred koncem {tudija je 9,7. Med {tudijem sem predvsem med poletnimi po~itnicami opravljala razna honorarna dela. Tako sem tri mesece delala kot receptorka v kampu Zaka na Bledu, {tiri mesece pa opravljala razna dela v turisti~ni agenciji Ilirika na Jesenicah. [e najtesnej{o povezavo s svojim {tudijem pa sem na{la ob prevajanju za avstrijsko firmo Schmitz. Poleg tega sem ves ~as {tudija pou~evala in in{truirala nem{ki jezik, saj sem v drugem letniku vpisala tudi pedago{ko smer.

Po kon~anem {tudiju bi pri iskanju zaposlitve `elela spoznati zdrav in zavzet kolektiv, v katerem bi lahko s pridom uporabila vse doslej zbrano znanje in izku{nje, hkrati pa bi rada dopolnjevala znanje tujih jezikov.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96071y.htm