* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Damjana Zupan

4270 JESENICE, TavŸarjeva 8
Telefon: (064) 860 917

Filozofska fakulteta v Ljubljani, nemçŸina-samostojno

ætudij bom predvidoma konŸala februarja 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju turizma (uporaba tujih jezikov, delo z ljudmi).
Osnovno çolo sem obiskovala na Jesenicah in vsa leta konŸala z odliŸnim uspehom. V tem Ÿasu sem si pridobila Fin§garjevo priznanje iz znanja slovenskega jezika, bronasto Vegovo priznanje iz matematike in priznanje za dose§eno prvo mesto na çolskem tekmovanju v angleçŸini.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na gimnazijo na Jesenicah, naravoslovno-matematiŸna smer. Vsa çtiri leta sem dosegala prav dober uspeh, zakljuŸni izpit ob koncu çolanja, ki je po moji izbiri vseboval slovenski, angleçki in nemçki jezik ter biologijo, pa opravila z odliko. ¦e v osnovni çoli sem vzljubila tuje jezike in tudi v srednji sem se jih uŸila z veseljem: dosegla sem sedmo mesto na republiçkem tekmovanju iz nemçkega jezika. V tem Ÿasu sem tudi z odliko opravila strojepisni teŸaj desetprstnega slepega tipkanja.

Po srednji çoli sem se vpisala na Filozofsko fakulteto v Ljubljani, Katedra za germanistiko, smer nemçŸina, samostojno. Vse çtudijske obveznosti sem zmeraj opravljala redno in v roku. Moja povpreŸna ocena çtiri izpite pred koncem çtudija je 9,7. Med çtudijem sem predvsem med poletnimi poŸitnicami opravljala razna honorarna dela. Tako sem tri mesece delala kot receptorka v kampu Zaka na Bledu, çtiri mesece pa opravljala razna dela v turistiŸni agenciji Ilirika na Jesenicah. æe najtesnejço povezavo s svojim çtudijem pa sem naçla ob prevajanju za avstrijsko firmo Schmitz. Poleg tega sem ves Ÿas çtudija pouŸevala in inçtruirala nemçki jezik, saj sem v drugem letniku vpisala tudi pedagoçko smer.

Po konŸanem çtudiju bi pri iskanju zaposlitve §elela spoznati zdrav in zavzet kolektiv, v katerem bi lahko s pridom uporabila vse doslej zbrano znanje in izkuçnje, hkrati pa bi rada dopolnjevala znanje tujih jezikov.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96071y.htm