* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Mojca @efran

4274 @IROVNICA, Rodine 57
Telefon: (064) 801 358

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, anorganska kemija

[tudij bom predvidoma kon~ala oktobra 1997. Delati si `elim predvsem v tovarni zdravil ali kozmetike (sinteza ali analiza) ali na podro~ju tr`enja kemijskih proizvodov.
Osnovno {olo sem obiskovala v @irovnici. Ker z u~enjem nisem imela te`av (vsa leta sem bila odli~na), sem se ukvarjala {e s {tevilnimi ob{olskimi dejavnostmi. Vseh osem let sem obiskovala glasbeno {olo (predmet klavir) ter dosegla dobre uspehe (veliko sem nastopala po Gorenjski, {olanje pa kon~ala s samostojnim koncertom).

Poleg tega sem ves ~as sodelovala v dramskem kro`ku, pri pevskem zboru, znanje pa si spopolnjevala {e pri dodatnem pouku; to je obrodilo sadove na {tevilnih podro~jih (tekmovanja iz matematike, kemije, Vesela {ola).

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na Gimnazijo Jesenice - tedanjo naravoslovno-matemati~no smer. V prostem ~asu sem pou~evala klavir, udele`ila sem se tudi republi{kega tekmovanja iz nem{~ine in dosegla dober uspeh.

Vsa {tiri leta sem kon~ala s prav dobrim uspehom, zaklju~ni izpit pa z odli~nim, zato sem se odlo~ila za {tudij na tedanji fakulteti za naravoslovje in tehnologijo - oddelku za kemijo in kemijsko tehnologijo, smer kemija.

Ta {tudij me je proti pri~akovanju skoraj povsem zaposlil, zato se ves tisti ~as nisem ukvarjala z drugimi dejavnostmi. Zaradi slabih gmotnih razmer (oba star{a sta upokojena), sem si v preostalem prostem ~asu prislu`ila {e kak{en tolar z in{trukcijami.

Zavedam se, kako pomembno je danes znanje ra~unalni{tva, zato se nameravam v prihodnjem letu vpisati v te~aj, poleg tega pa poglobiti znanje tujih jezikov (angle{~ina, nem{~ina).

Ker si `elim razgibanega dela, mi tudi kakr{no koli nadaljnje izobra`evanje, ki bi ga zahtevalo prihodnje delovno mesto, ne bi bilo v breme
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96070y.htm