* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Mojca ¦efran

4274 ¦IROVNICA, Rodine 57
Telefon: (064) 801 358

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, anorganska kemija

ætudij bom predvidoma konŸala oktobra 1997. Delati si §elim predvsem v tovarni zdravil ali kozmetike (sinteza ali analiza) ali na podroŸju tr§enja kemijskih proizvodov.
Osnovno çolo sem obiskovala v ¦irovnici. Ker z uŸenjem nisem imela te§av (vsa leta sem bila odliŸna), sem se ukvarjala çe s çtevilnimi obçolskimi dejavnostmi. Vseh osem let sem obiskovala glasbeno çolo (predmet klavir) ter dosegla dobre uspehe (veliko sem nastopala po Gorenjski, çolanje pa konŸala s samostojnim koncertom).

Poleg tega sem ves Ÿas sodelovala v dramskem kro§ku, pri pevskem zboru, znanje pa si spopolnjevala çe pri dodatnem pouku; to je obrodilo sadove na çtevilnih podroŸjih (tekmovanja iz matematike, kemije, Vesela çola).

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na Gimnazijo Jesenice - tedanjo naravoslovno-matematiŸno smer. V prostem Ÿasu sem pouŸevala klavir, udele§ila sem se tudi republiçkega tekmovanja iz nemçŸine in dosegla dober uspeh.

Vsa çtiri leta sem konŸala s prav dobrim uspehom, zakljuŸni izpit pa z odliŸnim, zato sem se odloŸila za çtudij na tedanji fakulteti za naravoslovje in tehnologijo - oddelku za kemijo in kemijsko tehnologijo, smer kemija.

Ta çtudij me je proti priŸakovanju skoraj povsem zaposlil, zato se ves tisti Ÿas nisem ukvarjala z drugimi dejavnostmi. Zaradi slabih gmotnih razmer (oba starça sta upokojena), sem si v preostalem prostem Ÿasu prislu§ila çe kakçen tolar z inçtrukcijami.

Zavedam se, kako pomembno je danes znanje raŸunalniçtva, zato se nameravam v prihodnjem letu vpisati v teŸaj, poleg tega pa poglobiti znanje tujih jezikov (angleçŸina, nemçŸina).

Ker si §elim razgibanega dela, mi tudi kakrçno koli nadaljnje izobra§evanje, ki bi ga zahtevalo prihodnje delovno mesto, ne bi bilo v breme
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96070y.htm