* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Mojca Žefran

4274 ŽIROVNICA, Rodine 57
Telefon: (064) 801 358

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, anorganska kemija

Študij bom predvidoma končala oktobra 1997. Delati si želim predvsem v tovarni zdravil ali kozmetike (sinteza ali analiza) ali na področju trženja kemijskih proizvodov.
Osnovno šolo sem obiskovala v Žirovnici. Ker z učenjem nisem imela težav (vsa leta sem bila odlična), sem se ukvarjala še s številnimi obšolskimi dejavnostmi. Vseh osem let sem obiskovala glasbeno šolo (predmet klavir) ter dosegla dobre uspehe (veliko sem nastopala po Gorenjski, šolanje pa končala s samostojnim koncertom).

Poleg tega sem ves čas sodelovala v dramskem krožku, pri pevskem zboru, znanje pa si spopolnjevala še pri dodatnem pouku; to je obrodilo sadove na številnih področjih (tekmovanja iz matematike, kemije, Vesela šola).

Po končani osnovni šoli sem se vpisala na Gimnazijo Jesenice - tedanjo naravoslovno-matematično smer. V prostem času sem poučevala klavir, udeležila sem se tudi republiškega tekmovanja iz nemščine in dosegla dober uspeh.

Vsa štiri leta sem končala s prav dobrim uspehom, zaključni izpit pa z odličnim, zato sem se odločila za študij na tedanji fakulteti za naravoslovje in tehnologijo - oddelku za kemijo in kemijsko tehnologijo, smer kemija.

Ta študij me je proti pričakovanju skoraj povsem zaposlil, zato se ves tisti čas nisem ukvarjala z drugimi dejavnostmi. Zaradi slabih gmotnih razmer (oba starša sta upokojena), sem si v preostalem prostem času prislužila še kakšen tolar z inštrukcijami.

Zavedam se, kako pomembno je danes znanje računalništva, zato se nameravam v prihodnjem letu vpisati v tečaj, poleg tega pa poglobiti znanje tujih jezikov (angleščina, nemščina).

Ker si želim razgibanega dela, mi tudi kakršno koli nadaljnje izobraževanje, ki bi ga zahtevalo prihodnje delovno mesto, ne bi bilo v breme
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96070y.htm