* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Alma Intihar

4281 MOJSTRANA, Alojza Rabi~a 50
Telefon: (064) 891 353

Akademija za likovno umetnost v Ljubljani, slikarstvo

[tudij bom predvidoma kon~ala februarja 1997. Delati si `elim predvsem v zdru`itvi slikarstva in modnega oblikovanja v celostno podobo - kostumografija v gledali{~u, z otroki kot ilustratorka. Seveda pa `elim nadaljevati tudi slikarsko kariero, ki je nekaj, kar se ne da stisniti v predal~ek!.
@e od malega sem bila tiste vrste otrok, ki venomer nekaj i{~e, raziskuje, podira in na novo gradi. Sprva nerodno, kasneje pa z veliko pretanjenosti. Osnovno {olo sem kon~ala v Mojstrani z odli~nim uspehom. Med prostim ~asom sem obiskovala likovni in dramski kro`ek, udele`evala sem se matemati~nih tekmovanj in vzporedno kon~ala ni`jo glasbeno {olo - predmet blokflavta in klavir. Udele`ila sem se prvega mednarodnega ex tempora v Piranu, in prejela priznanje. Z `eljo po ustvarjanju sem se vpisala na Srednjo {olo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani - smer modno oblikovanje in kot izredna slu{ateljica na Srednjo glasbeno {olo v Ljubljani - predmet klavir, vendar sem zaradi preobremenjenosti {tudij klavirja opustila. Zaklju~no nalogo z naslovom Batik sem zelo dobro opravila pri prof. Darji Vidi~evi. Po uspe{no opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani - smer slikarstvo.

Med po~itnicami in poleg {tudija sem opravljala razli~na dela, npr. slikarske delavnice pri dru{tvu Sezam, oblikovanje za{~itnega znaka podjetja Orgos, oblikovanje in {ivanje v butiku Mon-mar, reklamno stensko poslikavo na trgovini Saba, restavriranje. Poleg znanja angle{kega jezika sem kon~ala tudi drugo stopnjo franco{~ine, znanje tega jezika si moram v prihodnje {e spopolniti.

Trenutno kon~ujem ~etrti letnik slikarstva. Zanimanje za sodobno umetnost in predvsem delo me vodita naprej. Rada bi zdru`ila to, kar sem si zmeraj `elela - oblikovalsko in slikarsko izku{njo v celotno podobo. Mogo~e delo v gledali{~u kot kostumografinja in scenografinja, za to se bom sku{ala spopolniti doma in v tujini.

Veliko potujem, saj le tako spoznavam izvirnost umetnin in {irino sveta, znanje in izku{nje pa delim s sebi podobnimi na podro~ju umetnosti, znanosti in filozofije.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96069y.htm