* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Alma Intihar

4281 MOJSTRANA, Alojza RabiŸa 50
Telefon: (064) 891 353

Akademija za likovno umetnost v Ljubljani, slikarstvo

ætudij bom predvidoma konŸala februarja 1997. Delati si §elim predvsem v zdru§itvi slikarstva in modnega oblikovanja v celostno podobo - kostumografija v gledaliçŸu, z otroki kot ilustratorka. Seveda pa §elim nadaljevati tudi slikarsko kariero, ki je nekaj, kar se ne da stisniti v predalŸek!.
¦e od malega sem bila tiste vrste otrok, ki venomer nekaj içŸe, raziskuje, podira in na novo gradi. Sprva nerodno, kasneje pa z veliko pretanjenosti. Osnovno çolo sem konŸala v Mojstrani z odliŸnim uspehom. Med prostim Ÿasom sem obiskovala likovni in dramski kro§ek, udele§evala sem se matematiŸnih tekmovanj in vzporedno konŸala ni§jo glasbeno çolo - predmet blokflavta in klavir. Udele§ila sem se prvega mednarodnega ex tempora v Piranu, in prejela priznanje. Z §eljo po ustvarjanju sem se vpisala na Srednjo çolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani - smer modno oblikovanje in kot izredna sluçateljica na Srednjo glasbeno çolo v Ljubljani - predmet klavir, vendar sem zaradi preobremenjenosti çtudij klavirja opustila. ZakljuŸno nalogo z naslovom Batik sem zelo dobro opravila pri prof. Darji VidiŸevi. Po uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani - smer slikarstvo.

Med poŸitnicami in poleg çtudija sem opravljala razliŸna dela, npr. slikarske delavnice pri druçtvu Sezam, oblikovanje zaçŸitnega znaka podjetja Orgos, oblikovanje in çivanje v butiku Mon-mar, reklamno stensko poslikavo na trgovini Saba, restavriranje. Poleg znanja angleçkega jezika sem konŸala tudi drugo stopnjo francoçŸine, znanje tega jezika si moram v prihodnje çe spopolniti.

Trenutno konŸujem Ÿetrti letnik slikarstva. Zanimanje za sodobno umetnost in predvsem delo me vodita naprej. Rada bi zdru§ila to, kar sem si zmeraj §elela - oblikovalsko in slikarsko izkuçnjo v celotno podobo. MogoŸe delo v gledaliçŸu kot kostumografinja in scenografinja, za to se bom skuçala spopolniti doma in v tujini.

Veliko potujem, saj le tako spoznavam izvirnost umetnin in çirino sveta, znanje in izkuçnje pa delim s sebi podobnimi na podroŸju umetnosti, znanosti in filozofije.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96069y.htm