* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Tamara Vedenik

5220 TOLMIN, Gregor~i~eva 20
Telefon: (065) 81 620

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - primerjalna knji`evnost, B - filozofija

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1998. Delati si `elim predvsem s socialno ogro`enimi skupinami, v pedago{kem poklicu, na podro~ju kulture - organizacija kulturnih prireditev.
Osnovno {olo sem kon~ala v Tolminu, in tam {olanje tudi nadaljevala na gimnaziji, na tedanji naravoslovno matemati~ni smeri. Med srednje{olskim izobra`evanjem sem se vsa {tiri leta udele`evala gledali{kih seminarjev in sodelovala pri dramskem kro`ku v okviru gimnazije Tolmin. Po uspe{no kon~ani srednji {oli in zaklju~nem izpitu sem se vpisala na {tudij primerjalne knji`evnosti in filozofije. Poleg {tudija sem dve leti obiskovala Gledali{ko in Lutkovno {olo pri ZKOS in se udele`evala tudi drugih gledali{kih seminarjev po Sloveniji.

V sklopu {tudija sem se za~ela u~iti nem{~ine, svoje znanje sem poglobila na jezikovnem te~aju v Hannovru, v Nem~iji, znanje angle{kega in italijanskega jezika, ki sem ga pridobila v ~asu srednje {ole, pa sem ohranjala in bogatila na potovanjih po Italiji in drugih evropskih de`elah. Tako lahko re~em, da bolj ali manj obvladam tri jezike: angle{~ino, italijan{~ino in nem{~ino.

Med izobra`evanjem sicer {e nisem bila redno zaposlena, vendar sem `e v srednje{olskih letih, ko sem bila {tipendistka trgovskega podjetja Alpokomerc, opravljala obvezno prakso pri tem podjetju. Med {tudijem sem bila redna sodelavka Radia [tudent, organizirala in vodila sem Poletni gledali{ki seminar za slepe in slabovidne v Portoro`u julija 1993, vodila sem tudi Seminar gledali{ke igre in re`ije v Tolminu septembra 1993, v {olskem letu 1993/94 sem bila mentorica srednje{olske gledali{ke skupine Zvonko iz Tolmina. V sklopu svojega mentorstva sem organizirala razli~ne gledali{ke seminarje, ki so jih vodili doma~i in tuji (Moskva, Sardinija) gledali{ki umetniki. Leto dni sem delala kot negovalka pri invalidnih {tudentih, potem pa sem postala sodelavka Ministrstva za socialo in zdravstvo pri [tudentski vladi, tam sodelujem pri projektu Pomo~ invalidnim {tudentom, na{ cilj pa je izbolj{ati {tudijske razmere in zagotoviti bolj kakovostno `ivljenje mladih, ki so zaradi prirojenih ali pridobljenih telesnih po{kodb kakor koli prikraj{ani.

Predvidevam, da bo moj {tudij zahteval {e nadaljnji dve leti, v tem ~asu bom spopolnjevala znanje tujih jezikov in se po~asi ozirala za poklicem, ki bi ga `elela opravljati v `ivljenju. Rada bi delala na podro~ju sociale, s socialno ogro`enimi skupinami in posamezniki, {e raje pa na podro~ju kulture, pa tudi pedago{ki poklic me veseli.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96068y.htm