* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Tamara Vedenik

5220 TOLMIN, GregorŸiŸeva 20
Telefon: (065) 81 620

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - primerjalna knji§evnost, B - filozofija

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1998. Delati si §elim predvsem s socialno ogro§enimi skupinami, v pedagoçkem poklicu, na podroŸju kulture - organizacija kulturnih prireditev.
Osnovno çolo sem konŸala v Tolminu, in tam çolanje tudi nadaljevala na gimnaziji, na tedanji naravoslovno matematiŸni smeri. Med srednjeçolskim izobra§evanjem sem se vsa çtiri leta udele§evala gledaliçkih seminarjev in sodelovala pri dramskem kro§ku v okviru gimnazije Tolmin. Po uspeçno konŸani srednji çoli in zakljuŸnem izpitu sem se vpisala na çtudij primerjalne knji§evnosti in filozofije. Poleg çtudija sem dve leti obiskovala Gledaliçko in Lutkovno çolo pri ZKOS in se udele§evala tudi drugih gledaliçkih seminarjev po Sloveniji.

V sklopu çtudija sem se zaŸela uŸiti nemçŸine, svoje znanje sem poglobila na jezikovnem teŸaju v Hannovru, v NemŸiji, znanje angleçkega in italijanskega jezika, ki sem ga pridobila v Ÿasu srednje çole, pa sem ohranjala in bogatila na potovanjih po Italiji in drugih evropskih de§elah. Tako lahko reŸem, da bolj ali manj obvladam tri jezike: angleçŸino, italijançŸino in nemçŸino.

Med izobra§evanjem sicer çe nisem bila redno zaposlena, vendar sem §e v srednjeçolskih letih, ko sem bila çtipendistka trgovskega podjetja Alpokomerc, opravljala obvezno prakso pri tem podjetju. Med çtudijem sem bila redna sodelavka Radia ætudent, organizirala in vodila sem Poletni gledaliçki seminar za slepe in slabovidne v Portoro§u julija 1993, vodila sem tudi Seminar gledaliçke igre in re§ije v Tolminu septembra 1993, v çolskem letu 1993/94 sem bila mentorica srednjeçolske gledaliçke skupine Zvonko iz Tolmina. V sklopu svojega mentorstva sem organizirala razliŸne gledaliçke seminarje, ki so jih vodili domaŸi in tuji (Moskva, Sardinija) gledaliçki umetniki. Leto dni sem delala kot negovalka pri invalidnih çtudentih, potem pa sem postala sodelavka Ministrstva za socialo in zdravstvo pri ætudentski vladi, tam sodelujem pri projektu PomoŸ invalidnim çtudentom, naç cilj pa je izboljçati çtudijske razmere in zagotoviti bolj kakovostno §ivljenje mladih, ki so zaradi prirojenih ali pridobljenih telesnih poçkodb kakor koli prikrajçani.

Predvidevam, da bo moj çtudij zahteval çe nadaljnji dve leti, v tem Ÿasu bom spopolnjevala znanje tujih jezikov in se poŸasi ozirala za poklicem, ki bi ga §elela opravljati v §ivljenju. Rada bi delala na podroŸju sociale, s socialno ogro§enimi skupinami in posamezniki, çe raje pa na podroŸju kulture, pa tudi pedagoçki poklic me veseli.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96068y.htm