* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Albin Pevec

9220 LENDAVA - LENDVA, Gornji Lako{ 12b
Telefon: (069) 76 558
E-mail: albin.pevec@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko v Mariboru, elektronika

[tudij bom predvidoma kon~al marca 1996. Delati si `elim predvsem v razvoju, pri na~rtovanju elektri~nih vezij.
Moje {olanje se je za~elo na I. dvojezi~ni osnovni {oli v Lendavi. ^eprav sem bil uspe{en pri vseh {olskih predmetih, sem se {e posebno odlikoval pri naravoslovnih. V {estem razredu sem postal eden najmlaj{ih radioamaterjev v Sloveniji, v sedmem pa ob~inski prvak v matematiki. Zaradi velikega zanimanja za elektroniko sem se po kon~ani osnovni {oli vpisal na Srednjo {olo za elektrotehniko in ra~unalni{tvo v Mariboru; vse letnike sem kon~al z odli~nim uspehom in pripravil raziskovalno nalogo. Leta 1991 sem nadaljeval izobra`evanje na fakulteti za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko, smer elektronika. [tudijske obveznosti sem opravljal redno, poleti leta 1995 pa za~el sodelovati pri raziskovalni dejavnosti Laboratorija za mikroelektroniko v Ljubljani. Sodeloval sem pri razvoju integriranih vezij po naro~ilu (ASIC). S tega podro~ja sem nato diplomiral pod mentorstvom prof. dr. Janeza Trontlja, komentorstvom doc. dr. Antona Pleter{ka in prof. dr. Bogomira Horvata. Naslov moje diplomske naloge je Na~rtovanje podvezij za elektri~no programabilna analogna vezja, zagovarjal sem jo konec marca. Moja diplomska naloga je bila ocenjena z 10 in predlagana za nagrado.

Aktivno obvladam ve~ jezikov. Zgodnje otro{tvo sem pre`ivel v Nem~iji, zato zelo dobro obvladam nem{ki jezik, in to potrjuje spri~evalo ZMP Goethejevega in{tituta. Angle{ko sem se nau~il v {oli, moj materni jezik pa je mad`ar{~ina.

@e od mladosti se ukvarjam z ra~unalni{tvom. Obvladam delo v operacijskih sistemih Windows, DOS in Unix (Sun Solaris in HP-UX).

@elim se zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem okolju, da bom lahko uresni~il svoje zamisli in si bogatil znanje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96065y.htm