* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Albin Pevec

9220 LENDAVA - LENDVA, Gornji Lakoç 12b
Telefon: (069) 76 558
E-mail: albin.pevec@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko v Mariboru, elektronika

ætudij bom predvidoma konŸal marca 1996. Delati si §elim predvsem v razvoju, pri naŸrtovanju elektriŸnih vezij.
Moje çolanje se je zaŸelo na I. dvojeziŸni osnovni çoli v Lendavi. ¬eprav sem bil uspeçen pri vseh çolskih predmetih, sem se çe posebno odlikoval pri naravoslovnih. V çestem razredu sem postal eden najmlajçih radioamaterjev v Sloveniji, v sedmem pa obŸinski prvak v matematiki. Zaradi velikega zanimanja za elektroniko sem se po konŸani osnovni çoli vpisal na Srednjo çolo za elektrotehniko in raŸunalniçtvo v Mariboru; vse letnike sem konŸal z odliŸnim uspehom in pripravil raziskovalno nalogo. Leta 1991 sem nadaljeval izobra§evanje na fakulteti za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko, smer elektronika. ætudijske obveznosti sem opravljal redno, poleti leta 1995 pa zaŸel sodelovati pri raziskovalni dejavnosti Laboratorija za mikroelektroniko v Ljubljani. Sodeloval sem pri razvoju integriranih vezij po naroŸilu (ASIC). S tega podroŸja sem nato diplomiral pod mentorstvom prof. dr. Janeza Trontlja, komentorstvom doc. dr. Antona Pleterçka in prof. dr. Bogomira Horvata. Naslov moje diplomske naloge je NaŸrtovanje podvezij za elektriŸno programabilna analogna vezja, zagovarjal sem jo konec marca. Moja diplomska naloga je bila ocenjena z 10 in predlagana za nagrado.

Aktivno obvladam veŸ jezikov. Zgodnje otroçtvo sem pre§ivel v NemŸiji, zato zelo dobro obvladam nemçki jezik, in to potrjuje spriŸevalo ZMP Goethejevega inçtituta. Angleçko sem se nauŸil v çoli, moj materni jezik pa je mad§arçŸina.

¦e od mladosti se ukvarjam z raŸunalniçtvom. Obvladam delo v operacijskih sistemih Windows, DOS in Unix (Sun Solaris in HP-UX).

¦elim se zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem okolju, da bom lahko uresniŸil svoje zamisli in si bogatil znanje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96065y.htm