* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Marjeta Cunk

9253 APA^E, @epovci 72

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, mened`ment malih podjetij

[tudij bom predvidoma kon~ala oktobra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju mened`menta neprofitnih organizacij (kultura).
Osnovno {olo sem obiskovala v Stogovcih (osnovna {ola Marije Ro`man) in jo vsa leta kon~evala z odli~nim uspehom, poleg tega pa sem sodelovala v mnogih kro`kih, med drugim tudi v {ahovskem, in `ela priznanja na ob~inski in obmo~ni ravni.

Po kon~ani osnovni {oli sem se odlo~ila za nadaljevanje {olanja na Srednji ekonomski {oli v Mariboru, hkrati pa sem se posvetila aktivnemu delu v glasbi.Odli~en uspeh v {oli sem dopolnjevala z nastopi na raznih prireditvah (z igranjem na citre) ter obiskovanjem glasbenega te~aja za kitaro (tri leta). V {olskem letu 1990/91 sem na 8. sre~anju Mladih raziskovalcev za napredek Maribora za raziskovalno nalogo Ohranimo kulturno dedi{~ino (citre) prejela nagrado presene~enja - {tirinajstdnevno dnevno bivanje v Bournemouthu, Angliji. Tako sem od 30. septembra 1991 do 11. oktobra 1991 obiskovala International Teaching &Training Centre in spopolnjevala znanje angle{~ine. S tem pa moje delo, kar zadeva citre, ni bilo kon~ano. Nalogo sem objavila v mariborski kulturni reviji Dialogi, po nekajletnem delovanju na tem podro~ju pa sem za~ela pisati u~benike za citre, in ti so trenutno tik pred izdajo.

Po srednji {oli sem izobra`evanje nadaljevala na Poslovno-ekonomski fakulteti, po kon~anem drugem letniku pa sem potem, ko sem se v prvem letniku odlo~ila za {tudij na visoko{olskem programu, izbrala smer mened`ment malih podjetij. Omenim naj, da je to nova smer na fakulteti, saj smo bili druga generacija vpisanih, ki sodi v t.i. program Tempus. Odlika te smeri je bila v samem na~inu {tudija, ki je {tudentu omogo~al tedensko dvodnevno delo v izbranem podjetju in tako takoj{en prenos pridobljenega znanja v prakso.

Moja izven{olska dejavnost obsega delo na podro~ju kulture, in sicer najprej v Pekarni, kjer sem imela mo`nost sinteze znanja o mened`mentu glasbe in alternativne kulture. Od {tevilnih uspe{nih projektov (predvsem raziskovalnih) naj omenim izdelavo glasila Magdalenske mre`e (organizacija, ki je delovala znotraj Pekarne), tam sem sodelovala kot idejna pobudnica in odgovorna urednica.

Iz Pekarne me je pot vodila na Mariborski radio [tudent; nekaj ~asa sem delala kot tajnica in tako pridobila znanje tudi o delu na radiu. Omenjena podro~ja delovanja so mi omogo~ala, da sem v praksi lahko uporabljala in dopolnjevala razli~no znanje in spretnosti: strojepisje, ra~unalni{tvo, nem{~ino, angle{~ino, hkrati pa sem z uporabo pridobljenega znanja o mened`mentu v kulturi za~rtala okvire svoje diplomske naloge. Z njo `elim raziskati slovenski mened`ment nepridobitnih organizacij in mu dolo~iti polo`aj glede na stanje mened`menta tovrstnih organizacij v razvitem svetu.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96064y.htm