* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Marjeta Cunk

9253 APA¬E, ¦epovci 72

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, mened§ment malih podjetij

ætudij bom predvidoma konŸala oktobra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju mened§menta neprofitnih organizacij (kultura).
Osnovno çolo sem obiskovala v Stogovcih (osnovna çola Marije Ro§man) in jo vsa leta konŸevala z odliŸnim uspehom, poleg tega pa sem sodelovala v mnogih kro§kih, med drugim tudi v çahovskem, in §ela priznanja na obŸinski in obmoŸni ravni.

Po konŸani osnovni çoli sem se odloŸila za nadaljevanje çolanja na Srednji ekonomski çoli v Mariboru, hkrati pa sem se posvetila aktivnemu delu v glasbi.OdliŸen uspeh v çoli sem dopolnjevala z nastopi na raznih prireditvah (z igranjem na citre) ter obiskovanjem glasbenega teŸaja za kitaro (tri leta). V çolskem letu 1990/91 sem na 8. sreŸanju Mladih raziskovalcev za napredek Maribora za raziskovalno nalogo Ohranimo kulturno dediçŸino (citre) prejela nagrado preseneŸenja - çtirinajstdnevno dnevno bivanje v Bournemouthu, Angliji. Tako sem od 30. septembra 1991 do 11. oktobra 1991 obiskovala International Teaching &Training Centre in spopolnjevala znanje angleçŸine. S tem pa moje delo, kar zadeva citre, ni bilo konŸano. Nalogo sem objavila v mariborski kulturni reviji Dialogi, po nekajletnem delovanju na tem podroŸju pa sem zaŸela pisati uŸbenike za citre, in ti so trenutno tik pred izdajo.

Po srednji çoli sem izobra§evanje nadaljevala na Poslovno-ekonomski fakulteti, po konŸanem drugem letniku pa sem potem, ko sem se v prvem letniku odloŸila za çtudij na visokoçolskem programu, izbrala smer mened§ment malih podjetij. Omenim naj, da je to nova smer na fakulteti, saj smo bili druga generacija vpisanih, ki sodi v t.i. program Tempus. Odlika te smeri je bila v samem naŸinu çtudija, ki je çtudentu omogoŸal tedensko dvodnevno delo v izbranem podjetju in tako takojçen prenos pridobljenega znanja v prakso.

Moja izvençolska dejavnost obsega delo na podroŸju kulture, in sicer najprej v Pekarni, kjer sem imela mo§nost sinteze znanja o mened§mentu glasbe in alternativne kulture. Od çtevilnih uspeçnih projektov (predvsem raziskovalnih) naj omenim izdelavo glasila Magdalenske mre§e (organizacija, ki je delovala znotraj Pekarne), tam sem sodelovala kot idejna pobudnica in odgovorna urednica.

Iz Pekarne me je pot vodila na Mariborski radio ætudent; nekaj Ÿasa sem delala kot tajnica in tako pridobila znanje tudi o delu na radiu. Omenjena podroŸja delovanja so mi omogoŸala, da sem v praksi lahko uporabljala in dopolnjevala razliŸno znanje in spretnosti: strojepisje, raŸunalniçtvo, nemçŸino, angleçŸino, hkrati pa sem z uporabo pridobljenega znanja o mened§mentu v kulturi zaŸrtala okvire svoje diplomske naloge. Z njo §elim raziskati slovenski mened§ment nepridobitnih organizacij in mu doloŸiti polo§aj glede na stanje mened§menta tovrstnih organizacij v razvitem svetu.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96064y.htm