* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Marjeta Cunk

9253 APAČE, Žepovci 72

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, menedžment malih podjetij

Študij bom predvidoma končala oktobra 1996. Delati si želim predvsem na področju menedžmenta neprofitnih organizacij (kultura).
Osnovno šolo sem obiskovala v Stogovcih (osnovna šola Marije Rožman) in jo vsa leta končevala z odličnim uspehom, poleg tega pa sem sodelovala v mnogih krožkih, med drugim tudi v šahovskem, in žela priznanja na občinski in območni ravni.

Po končani osnovni šoli sem se odločila za nadaljevanje šolanja na Srednji ekonomski šoli v Mariboru, hkrati pa sem se posvetila aktivnemu delu v glasbi.Odličen uspeh v šoli sem dopolnjevala z nastopi na raznih prireditvah (z igranjem na citre) ter obiskovanjem glasbenega tečaja za kitaro (tri leta). V šolskem letu 1990/91 sem na 8. srečanju Mladih raziskovalcev za napredek Maribora za raziskovalno nalogo Ohranimo kulturno dediščino (citre) prejela nagrado presenečenja - štirinajstdnevno dnevno bivanje v Bournemouthu, Angliji. Tako sem od 30. septembra 1991 do 11. oktobra 1991 obiskovala International Teaching &Training Centre in spopolnjevala znanje angleščine. S tem pa moje delo, kar zadeva citre, ni bilo končano. Nalogo sem objavila v mariborski kulturni reviji Dialogi, po nekajletnem delovanju na tem področju pa sem začela pisati učbenike za citre, in ti so trenutno tik pred izdajo.

Po srednji šoli sem izobraževanje nadaljevala na Poslovno-ekonomski fakulteti, po končanem drugem letniku pa sem potem, ko sem se v prvem letniku odločila za študij na visokošolskem programu, izbrala smer menedžment malih podjetij. Omenim naj, da je to nova smer na fakulteti, saj smo bili druga generacija vpisanih, ki sodi v t.i. program Tempus. Odlika te smeri je bila v samem načinu študija, ki je študentu omogočal tedensko dvodnevno delo v izbranem podjetju in tako takojšen prenos pridobljenega znanja v prakso.

Moja izvenšolska dejavnost obsega delo na področju kulture, in sicer najprej v Pekarni, kjer sem imela možnost sinteze znanja o menedžmentu glasbe in alternativne kulture. Od številnih uspešnih projektov (predvsem raziskovalnih) naj omenim izdelavo glasila Magdalenske mreže (organizacija, ki je delovala znotraj Pekarne), tam sem sodelovala kot idejna pobudnica in odgovorna urednica.

Iz Pekarne me je pot vodila na Mariborski radio Študent; nekaj časa sem delala kot tajnica in tako pridobila znanje tudi o delu na radiu. Omenjena področja delovanja so mi omogočala, da sem v praksi lahko uporabljala in dopolnjevala različno znanje in spretnosti: strojepisje, računalništvo, nemščino, angleščino, hkrati pa sem z uporabo pridobljenega znanja o menedžmentu v kulturi začrtala okvire svoje diplomske naloge. Z njo želim raziskati slovenski menedžment nepridobitnih organizacij in mu določiti položaj glede na stanje menedžmenta tovrstnih organizacij v razvitem svetu.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96064y.htm