* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Bojana Avgu{tin

9000 MURSKA SOBOTA, Temlinova 7
Telefon: (069) 22 933

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju medicine in farmacije.
Sem {tudentka medicine {estega letnika medicine. Po kon~ani srednji {oli sem sprejemne izpite na univerzo delala na medicinski fakulteti in fakulteti za farmacijo in bila zelo uspe{na.

Odlo~ila sem se za {tudij medicine, ki je {e najbolj ustrezal mojemu zanimanju in tudi zmo`nostim. [tudij je bil uspe{en z ve~ plati - dosegla sem razmeroma visoko raven znanja in tudi visoko povpre~je ocen. Najpomembnej{e pa je, da {tudiram z velikanskim zanimanjem in motivacijo. @e nekaj let delam na klinikah in ravno v praksi sem si nabrala najve~ izku{enj in znanja.

Med {tudijem sem sodelovala kot demonstratorka pri u~enju mlaj{ih kolegov; dejavna pa sem tudi v organizaciji ob{tudijskih dejavnosti.

Kar zadeva na~rte, nadaljno poklicno kariero, bom verjetno {la po poti vseh medicincev: opravljanje sekundarija, strokovnega izpita in nato "iskanje specializacije". Glede nadaljevanja podiplomskega {tudija menim, da bi ga bila pripravljena nadaljevati, ~e bi le na{la ustrezno vedo`eljnost in motivacijo v delu, ki se mu bom posvetila.

Obstajajo pa seveda {e razli~ne mo`nosti zaposlitve zunaj samega klini~nega dela, npr. v farmaciji ali sorodnih panogah. Tedaj bi verjetno razmislila o dodatnem usposabljanju in podiplomskem {tudiju na ekonomiji.

^e kon~am v slogu novej{ega besednjaka ekonomistov: moja prihodnja poklicna usmeritev bo nekoliko odvisna od ponudbe in povpra{evanja.

Vsekakor se bom po svojih mo~eh trudila za vrhunsko kakovost in raven svojega znanja in poklicnih uspehov.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96062y.htm