* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Bojana Avguçtin

9000 MURSKA SOBOTA, Temlinova 7
Telefon: (069) 22 933

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

ætudij bom predvidoma konŸala decembra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju medicine in farmacije.
Sem çtudentka medicine çestega letnika medicine. Po konŸani srednji çoli sem sprejemne izpite na univerzo delala na medicinski fakulteti in fakulteti za farmacijo in bila zelo uspeçna.

OdloŸila sem se za çtudij medicine, ki je çe najbolj ustrezal mojemu zanimanju in tudi zmo§nostim. ætudij je bil uspeçen z veŸ plati - dosegla sem razmeroma visoko raven znanja in tudi visoko povpreŸje ocen. Najpomembnejçe pa je, da çtudiram z velikanskim zanimanjem in motivacijo. ¦e nekaj let delam na klinikah in ravno v praksi sem si nabrala najveŸ izkuçenj in znanja.

Med çtudijem sem sodelovala kot demonstratorka pri uŸenju mlajçih kolegov; dejavna pa sem tudi v organizaciji obçtudijskih dejavnosti.

Kar zadeva naŸrte, nadaljno poklicno kariero, bom verjetno çla po poti vseh medicincev: opravljanje sekundarija, strokovnega izpita in nato "iskanje specializacije". Glede nadaljevanja podiplomskega çtudija menim, da bi ga bila pripravljena nadaljevati, Ÿe bi le naçla ustrezno vedo§eljnost in motivacijo v delu, ki se mu bom posvetila.

Obstajajo pa seveda çe razliŸne mo§nosti zaposlitve zunaj samega kliniŸnega dela, npr. v farmaciji ali sorodnih panogah. Tedaj bi verjetno razmislila o dodatnem usposabljanju in podiplomskem çtudiju na ekonomiji.

¬e konŸam v slogu novejçega besednjaka ekonomistov: moja prihodnja poklicna usmeritev bo nekoliko odvisna od ponudbe in povpraçevanja.

Vsekakor se bom po svojih moŸeh trudila za vrhunsko kakovost in raven svojega znanja in poklicnih uspehov.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96062y.htm