* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Bojana Avguštin

9000 MURSKA SOBOTA, Temlinova 7
Telefon: (069) 22 933

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

Študij bom predvidoma končala decembra 1996. Delati si želim predvsem na področju medicine in farmacije.
Sem študentka medicine šestega letnika medicine. Po končani srednji šoli sem sprejemne izpite na univerzo delala na medicinski fakulteti in fakulteti za farmacijo in bila zelo uspešna.

Odločila sem se za študij medicine, ki je še najbolj ustrezal mojemu zanimanju in tudi zmožnostim. Študij je bil uspešen z več plati - dosegla sem razmeroma visoko raven znanja in tudi visoko povprečje ocen. Najpomembnejše pa je, da študiram z velikanskim zanimanjem in motivacijo. Že nekaj let delam na klinikah in ravno v praksi sem si nabrala največ izkušenj in znanja.

Med študijem sem sodelovala kot demonstratorka pri učenju mlajših kolegov; dejavna pa sem tudi v organizaciji obštudijskih dejavnosti.

Kar zadeva načrte, nadaljno poklicno kariero, bom verjetno šla po poti vseh medicincev: opravljanje sekundarija, strokovnega izpita in nato "iskanje specializacije". Glede nadaljevanja podiplomskega študija menim, da bi ga bila pripravljena nadaljevati, če bi le našla ustrezno vedoželjnost in motivacijo v delu, ki se mu bom posvetila.

Obstajajo pa seveda še različne možnosti zaposlitve zunaj samega kliničnega dela, npr. v farmaciji ali sorodnih panogah. Tedaj bi verjetno razmislila o dodatnem usposabljanju in podiplomskem študiju na ekonomiji.

Če končam v slogu novejšega besednjaka ekonomistov: moja prihodnja poklicna usmeritev bo nekoliko odvisna od ponudbe in povpraševanja.

Vsekakor se bom po svojih močeh trudila za vrhunsko kakovost in raven svojega znanja in poklicnih uspehov.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96062y.htm