* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Bernarda æeruga

9000 MURSKA SOBOTA, Ro§no naselje 7
Telefon: (069) 23 556

Fakulteta za farmacijo v Ljubljani, univerzitetni çtudij farmacije

ætudij bom predvidoma konŸala junija 1998. Delati si §elim predvsem na podroŸju zdravilnih rastlin in dela z ljudmi - svetovanja.
Osnovno çolo sem obiskovala v Murski Soboti. V zadnjih razredih sem se udele§evala razliŸnih tekmovanj in dosegla nekaj lepih uvrstitev. Osnovno çolo sem konŸala z odliŸnim uspehom in se vpisala na gimnazijo v Murski Soboti (takrat v naravoslovno-matematiŸno smer). Srednjo çolo sem konŸala s prav dobrim uspehom, tedanji zakljuŸni izpit pa z odliŸnim. Vpisala sem se na fakulteto za farmacijo in uspeçno opravila sprejemne izpite. Na to fakulteto sem se vpisala predvsem zato, ker me je §e od nekdaj zanimalo delo v povezavi s kemijo. ¦elela sem si tudi bolje spoznati zdravilne rastline in predvsem pomagati ljudem.

Doslej sem se redno vpisala v vsak letnik in vse tudi uspeçno konŸala. Pri mojem çtudiju je tudi nujno znanje tujih jezikov, saj çtudiramo veŸidel po tuji literaturi, predvsem nemçki in angleçki.

Upam, da bom z znanjem, ki si ga bom pridobila do konca çtudija, lahko pomagala ljudem, bodisi z delom v lekarni (predvsem svetovanje) ali v proizvodnji farmacevtskih pripravkov. V farmaciji me zanima veŸ podroŸij (zdravilne rastline, delo z ljudmi, tehnologija), zelo rada pa delam tudi v laboratoriju.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96060y.htm