* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Darinka Sraka

9222 BOGOJINA, Ivanci 8
Telefon: (069) 47 181

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, marketing

[tudij bom predvidoma kon~ala maja 1997. Delati si `elim predvsem na marketin{kem podro~ju, na podro~ju komuniciranja. @elim, da bi bilo moje delo dinami~no, ustvarjalno, polno izzivov.
Osnovno {olo sem obiskovala v Bogojini in bila vsa leta odli~na. Udele`ila sem se mnogih tekmovanj in kvizov ter prejela veliko priznanj: iz matematike (Vegova priznanja), fizike, Vesele {ole, biovrtnarjenja, zgodovine.

Nato sem v Murski Soboti z odli~nim uspehom kon~ala vse letnike Srednje ekonomske {ole. V tem ~asu sem se na tekmovanju iz matematike uvrstila na prvo mesto, se izurila v strojepisju in opravila obvezno delovno prakso v treh razli~nih podjetjih.

Ker me ekonomija zanima, sem se vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru. Po drugem letniku, kon~ala sem ga z visokim povpre~jem, sem izbrala smer marketing, saj je delo na tem podro~ju zelo dinami~no, zahteva veliko ob~utljivosti, pro`nosti, ustvarjalnosti in iznajdljivosti. Skupinsko delo zahteva zdrave odnose med ~lani skupine in v takem delovnem okolju `elim delati ter s svojim znanjem in sposobnostmi pripomo~i k uspehu.

Trenutno obiskujem ~etrti letnik. Doslej sem sodelovala pri nekaj projektih in raziskovalnih nalogah. Tako smo pri predmetu raziskave marketinga naredili tr`no raziskavo Mc'Donaldsovega trga in pri predmetu vedenje porabnikov raziskali vpliv atributov na nakupne odlo~itve porabnikov. Sodelovala sem v igrah podjetni{tva, kjer je moja skupina navidezno ustanovila in vodila podjetje za posredovanje prevoznih storitev. V ta namen sem na obmo~ju Slovenije naredila tr`no raziskavo in ugotovila, da obstaja v prevozni{tvu tr`na ni{a. V seminarskih nalogah sem podrobneje preu~ila `ivljenjski cikel izdelkov, reklamne agencije in vpliv barv na ogla{evanje ter kaj mora storiti podjetje, preden nastopi na tujem trgu.

Poleti 1995 sem se udele`ila poletne {ole v nem{kem jeziku, ki jo je pripravila ekonomska fakulteta na Dunaju (Wirtschaftsuniversität Wien) v sodelovanju z ekonomskimi fakultetami v Trstu, Zagrebu in Mariboru, in sicer na temo Zunanja trgovina. Tam sem z dobro opravljenim testom pridobila certifikat.

Opraviti nameravam {e nekaj te~ajev tujih jezikov in v diplomski nalogi obdelati primer podjetja iz marketinga.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96059y.htm