* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Darinka Sraka

9222 BOGOJINA, Ivanci 8
Telefon: (069) 47 181

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, marketing

ætudij bom predvidoma konŸala maja 1997. Delati si §elim predvsem na marketinçkem podroŸju, na podroŸju komuniciranja. ¦elim, da bi bilo moje delo dinamiŸno, ustvarjalno, polno izzivov.
Osnovno çolo sem obiskovala v Bogojini in bila vsa leta odliŸna. Udele§ila sem se mnogih tekmovanj in kvizov ter prejela veliko priznanj: iz matematike (Vegova priznanja), fizike, Vesele çole, biovrtnarjenja, zgodovine.

Nato sem v Murski Soboti z odliŸnim uspehom konŸala vse letnike Srednje ekonomske çole. V tem Ÿasu sem se na tekmovanju iz matematike uvrstila na prvo mesto, se izurila v strojepisju in opravila obvezno delovno prakso v treh razliŸnih podjetjih.

Ker me ekonomija zanima, sem se vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru. Po drugem letniku, konŸala sem ga z visokim povpreŸjem, sem izbrala smer marketing, saj je delo na tem podroŸju zelo dinamiŸno, zahteva veliko obŸutljivosti, pro§nosti, ustvarjalnosti in iznajdljivosti. Skupinsko delo zahteva zdrave odnose med Ÿlani skupine in v takem delovnem okolju §elim delati ter s svojim znanjem in sposobnostmi pripomoŸi k uspehu.

Trenutno obiskujem Ÿetrti letnik. Doslej sem sodelovala pri nekaj projektih in raziskovalnih nalogah. Tako smo pri predmetu raziskave marketinga naredili tr§no raziskavo Mc'Donaldsovega trga in pri predmetu vedenje porabnikov raziskali vpliv atributov na nakupne odloŸitve porabnikov. Sodelovala sem v igrah podjetniçtva, kjer je moja skupina navidezno ustanovila in vodila podjetje za posredovanje prevoznih storitev. V ta namen sem na obmoŸju Slovenije naredila tr§no raziskavo in ugotovila, da obstaja v prevozniçtvu tr§na niça. V seminarskih nalogah sem podrobneje preuŸila §ivljenjski cikel izdelkov, reklamne agencije in vpliv barv na oglaçevanje ter kaj mora storiti podjetje, preden nastopi na tujem trgu.

Poleti 1995 sem se udele§ila poletne çole v nemçkem jeziku, ki jo je pripravila ekonomska fakulteta na Dunaju (Wirtschaftsuniversität Wien) v sodelovanju z ekonomskimi fakultetami v Trstu, Zagrebu in Mariboru, in sicer na temo Zunanja trgovina. Tam sem z dobro opravljenim testom pridobila certifikat.

Opraviti nameravam çe nekaj teŸajev tujih jezikov in v diplomski nalogi obdelati primer podjetja iz marketinga.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96059y.htm