* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Darinka Sraka

9222 BOGOJINA, Ivanci 8
Telefon: (069) 47 181

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, marketing

Študij bom predvidoma končala maja 1997. Delati si želim predvsem na marketinškem področju, na področju komuniciranja. Želim, da bi bilo moje delo dinamično, ustvarjalno, polno izzivov.
Osnovno šolo sem obiskovala v Bogojini in bila vsa leta odlična. Udeležila sem se mnogih tekmovanj in kvizov ter prejela veliko priznanj: iz matematike (Vegova priznanja), fizike, Vesele šole, biovrtnarjenja, zgodovine.

Nato sem v Murski Soboti z odličnim uspehom končala vse letnike Srednje ekonomske šole. V tem času sem se na tekmovanju iz matematike uvrstila na prvo mesto, se izurila v strojepisju in opravila obvezno delovno prakso v treh različnih podjetjih.

Ker me ekonomija zanima, sem se vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru. Po drugem letniku, končala sem ga z visokim povprečjem, sem izbrala smer marketing, saj je delo na tem področju zelo dinamično, zahteva veliko občutljivosti, prožnosti, ustvarjalnosti in iznajdljivosti. Skupinsko delo zahteva zdrave odnose med člani skupine in v takem delovnem okolju želim delati ter s svojim znanjem in sposobnostmi pripomoči k uspehu.

Trenutno obiskujem četrti letnik. Doslej sem sodelovala pri nekaj projektih in raziskovalnih nalogah. Tako smo pri predmetu raziskave marketinga naredili tržno raziskavo Mc'Donaldsovega trga in pri predmetu vedenje porabnikov raziskali vpliv atributov na nakupne odločitve porabnikov. Sodelovala sem v igrah podjetništva, kjer je moja skupina navidezno ustanovila in vodila podjetje za posredovanje prevoznih storitev. V ta namen sem na območju Slovenije naredila tržno raziskavo in ugotovila, da obstaja v prevozništvu tržna niša. V seminarskih nalogah sem podrobneje preučila življenjski cikel izdelkov, reklamne agencije in vpliv barv na oglaševanje ter kaj mora storiti podjetje, preden nastopi na tujem trgu.

Poleti 1995 sem se udeležila poletne šole v nemškem jeziku, ki jo je pripravila ekonomska fakulteta na Dunaju (Wirtschaftsuniversität Wien) v sodelovanju z ekonomskimi fakultetami v Trstu, Zagrebu in Mariboru, in sicer na temo Zunanja trgovina. Tam sem z dobro opravljenim testom pridobila certifikat.

Opraviti nameravam še nekaj tečajev tujih jezikov in v diplomski nalogi obdelati primer podjetja iz marketinga.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96059y.htm