* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Anica Zanjkovi~

9240 LJUTOMER, Gibina 8
Telefon: (069) 89 023

Pedago{ka fakulteta v Mariboru, matematika-proizvodno tehni~na vzgoja

[tudij bom predvidoma kon~ala februarja 1998. Delati si `elim predvsem na podro~ju matematike (delo z otroki).
Osnovno {olo sem obiskovala na Razkri`ju, vsa leta sem bila odli~njakinja. Sodelovala sem na razli~nih tekmovanjih, med drugim sem osvojila srebrno Vegovo priznanje (matematika).

Po osnovni {oli sem se vpisala na gimnazijo Frana Miklo{i~a v Ljutomeru, na tedanjo naravoslovno-matemati~no smer. V tretjem letniku gimnazije sem fakultativno sodelovala pri predmetu uporabna matematika, poglabljali smo znanje matematike. Vsa {tiri leta srednje{olskega izobra`evanja sem imela prav dober uspeh, zaklju~ni izpit sem opravila z odliko.

Leta 1992/93 sem se vpisala na Pedago{ko fakulteto v Mariboru, na smer matematika - slovenski jezik. Ker nisem mogla uskladiti dejavnosti na obeh podro~jih in zaradi njune prevelike raznolikosti, sem {e isto leto namesto slovenskega jezika vpisala proizvodno- tehni~no vzgojo. Tako sem se v celoti posvetila naravoslovju. V tretjem letniku sem se za~ela poglobljeno zanimati za predmet didaktika matematike. Na tem podro~ju bi si hotela {e spopolniti znanje, zavedam pa se, da je pomembna predvsem povezava s prakso. S pou~evanjem in delom z otroki imam kar nekaj izku{enj. Poleg redne pedago{ke prakse sem redno in{truirala, delala kot vzgojiteljica voditeljica po RK Maribor v koloniji v Punatu, letos grem v Ba{ko. Pasivno obvladam dva jezika: nem{kega in angle{kega. Leta 1993 sem bila dva tedna v Nem~iji na jezikovnem spopolnjevanju. Znanje tujih jezikov uporabljam predvsem pri prebiranju tuje strokovne in znanstvene literature.

Po dvopredmetnem {tudiju matematike in proizvodno tehni~ne-vzgoje `elim kon~ati tudi enopredmetni {tudij matematike, ki ga je pedago{ka fakulteta za~ela izvajati v {tudijskem letu 1993/94. Znanje bom sku{ala {e spopolniti. Trudila se bom vpeljevati v u~ni proces nova spoznanja in izbolj{ave s tega podro~ja.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96058y.htm