* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Anica ZanjkoviŸ

9240 LJUTOMER, Gibina 8
Telefon: (069) 89 023

Pedagoçka fakulteta v Mariboru, matematika-proizvodno tehniŸna vzgoja

ætudij bom predvidoma konŸala februarja 1998. Delati si §elim predvsem na podroŸju matematike (delo z otroki).
Osnovno çolo sem obiskovala na Razkri§ju, vsa leta sem bila odliŸnjakinja. Sodelovala sem na razliŸnih tekmovanjih, med drugim sem osvojila srebrno Vegovo priznanje (matematika).

Po osnovni çoli sem se vpisala na gimnazijo Frana MikloçiŸa v Ljutomeru, na tedanjo naravoslovno-matematiŸno smer. V tretjem letniku gimnazije sem fakultativno sodelovala pri predmetu uporabna matematika, poglabljali smo znanje matematike. Vsa çtiri leta srednjeçolskega izobra§evanja sem imela prav dober uspeh, zakljuŸni izpit sem opravila z odliko.

Leta 1992/93 sem se vpisala na Pedagoçko fakulteto v Mariboru, na smer matematika - slovenski jezik. Ker nisem mogla uskladiti dejavnosti na obeh podroŸjih in zaradi njune prevelike raznolikosti, sem çe isto leto namesto slovenskega jezika vpisala proizvodno- tehniŸno vzgojo. Tako sem se v celoti posvetila naravoslovju. V tretjem letniku sem se zaŸela poglobljeno zanimati za predmet didaktika matematike. Na tem podroŸju bi si hotela çe spopolniti znanje, zavedam pa se, da je pomembna predvsem povezava s prakso. S pouŸevanjem in delom z otroki imam kar nekaj izkuçenj. Poleg redne pedagoçke prakse sem redno inçtruirala, delala kot vzgojiteljica voditeljica po RK Maribor v koloniji v Punatu, letos grem v Baçko. Pasivno obvladam dva jezika: nemçkega in angleçkega. Leta 1993 sem bila dva tedna v NemŸiji na jezikovnem spopolnjevanju. Znanje tujih jezikov uporabljam predvsem pri prebiranju tuje strokovne in znanstvene literature.

Po dvopredmetnem çtudiju matematike in proizvodno tehniŸne-vzgoje §elim konŸati tudi enopredmetni çtudij matematike, ki ga je pedagoçka fakulteta zaŸela izvajati v çtudijskem letu 1993/94. Znanje bom skuçala çe spopolniti. Trudila se bom vpeljevati v uŸni proces nova spoznanja in izboljçave s tega podroŸja.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96058y.htm