* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Anica Zanjkovič

9240 LJUTOMER, Gibina 8
Telefon: (069) 89 023

Pedagoška fakulteta v Mariboru, matematika-proizvodno tehnična vzgoja

Študij bom predvidoma končala februarja 1998. Delati si želim predvsem na področju matematike (delo z otroki).
Osnovno šolo sem obiskovala na Razkrižju, vsa leta sem bila odličnjakinja. Sodelovala sem na različnih tekmovanjih, med drugim sem osvojila srebrno Vegovo priznanje (matematika).

Po osnovni šoli sem se vpisala na gimnazijo Frana Miklošiča v Ljutomeru, na tedanjo naravoslovno-matematično smer. V tretjem letniku gimnazije sem fakultativno sodelovala pri predmetu uporabna matematika, poglabljali smo znanje matematike. Vsa štiri leta srednješolskega izobraževanja sem imela prav dober uspeh, zaključni izpit sem opravila z odliko.

Leta 1992/93 sem se vpisala na Pedagoško fakulteto v Mariboru, na smer matematika - slovenski jezik. Ker nisem mogla uskladiti dejavnosti na obeh področjih in zaradi njune prevelike raznolikosti, sem še isto leto namesto slovenskega jezika vpisala proizvodno- tehnično vzgojo. Tako sem se v celoti posvetila naravoslovju. V tretjem letniku sem se začela poglobljeno zanimati za predmet didaktika matematike. Na tem področju bi si hotela še spopolniti znanje, zavedam pa se, da je pomembna predvsem povezava s prakso. S poučevanjem in delom z otroki imam kar nekaj izkušenj. Poleg redne pedagoške prakse sem redno inštruirala, delala kot vzgojiteljica voditeljica po RK Maribor v koloniji v Punatu, letos grem v Baško. Pasivno obvladam dva jezika: nemškega in angleškega. Leta 1993 sem bila dva tedna v Nemčiji na jezikovnem spopolnjevanju. Znanje tujih jezikov uporabljam predvsem pri prebiranju tuje strokovne in znanstvene literature.

Po dvopredmetnem študiju matematike in proizvodno tehnične-vzgoje želim končati tudi enopredmetni študij matematike, ki ga je pedagoška fakulteta začela izvajati v študijskem letu 1993/94. Znanje bom skušala še spopolniti. Trudila se bom vpeljevati v učni proces nova spoznanja in izboljšave s tega področja.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96058y.htm