* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Alenka Ru`i~

9251 TI[INA, Ti{ina 3
Telefon: (069) 46 368

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, ban~ni{tvo in finance

[tudij bom predvidoma kon~ala marca 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju ban~ni{tva.
Osnovno {olo sem kon~ala v Ti{ini pri Murski Soboti, vsa leta sem bila odli~njakinja. Med {olanjem sem sodelovala v razli~nih interesnih dejavnostih: pri pevskem zboru, matemati~nem kro`ku in kro`ku slovenskega jezika, v ritmi~ni skupini, likovnem kro`ku, tako da sem {irila svoje znanje na razli~nih podro~jih. Vseh osem let sem sodelovala pri Veseli {oli. [tiri leta sem bila ~lanica kluba OZN, in se tako udele`evala raznih tekmovanj. Osvojila sem tudi srebrno Vegovo priznanje (matematika) in Cankarjevo priznanje (slovenski jezik).

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na Srednjo ekonomsko {olo v Murski Soboti. Kon~ala sem jo s prav dobrim uspehom, zaklju~ni izpit pa opravila z odliko.

Po kon~ani srednji {oli sem se vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru, zdaj sem v zadnjem, ~etrtem letniku. Vpisala sem se na smer ban~ni{tvo in finance, ker me `e od nekdaj veseli ban~no poslovanje. Tako sem v prvem letniku {tudija mesec dni namenila delu v LB Pomurski banki v Murski Soboti in opravljala razli~na dela. Tudi letos se nameravam preskusiti v tem delu, delno ker se `elim spopolniti, delno zaradi obvezne prakse. Veselje imam tudi s tujimi jeziki, zato `e tri leta opravljam delo promotorke v Duty free shopu v Gederovcih; tam veliko komuniciram s tujimi ljudmi, to pa mi je omogo~ilo aktivno obvladovanje nem{kega jezika. Poleg tega `e od srednje {ole in{truiram nem{ki jezik. So~asno sku{am sama, ob uporabi kaset in u~benikov obvladati angle{ki jezik. Poleg tega se kot hostesa udele`ujem Kmetijsko-`ivilskega sejma v Gornji Radgoni, in tako dodatno spoznavam utrip dinami~nega dela z ljudmi.

Po diplomi se `elim zaposliti v organizaciji, ki mi bo omogo~ila nadaljnji vsestranski napredek in v kateri bom lahko izkazala vse svoje znanje in sposobnosti. Ne `elim si dela, ki bi bilo enoli~no, temve~ tak{no, ki bo razgibano in ustvarjalno in bo ustrezalo moji osebnosti. Znanje si `elim v prihodnje {e obogatiti z dodatnim izobra`evanjem, obenem pa se bolj spopolniti v znanju tujih jezikov in ra~unalni{tva.

Upam, da bom lahko izpolnila svoja pri~akovanja in `elje, in tudi pri~akovanja organizacije, v kateri bom zaposlena.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96057y.htm