* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Alenka Ru§iŸ

9251 TIæINA, Tiçina 3
Telefon: (069) 46 368

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, banŸniçtvo in finance

ætudij bom predvidoma konŸala marca 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju banŸniçtva.
Osnovno çolo sem konŸala v Tiçini pri Murski Soboti, vsa leta sem bila odliŸnjakinja. Med çolanjem sem sodelovala v razliŸnih interesnih dejavnostih: pri pevskem zboru, matematiŸnem kro§ku in kro§ku slovenskega jezika, v ritmiŸni skupini, likovnem kro§ku, tako da sem çirila svoje znanje na razliŸnih podroŸjih. Vseh osem let sem sodelovala pri Veseli çoli. ætiri leta sem bila Ÿlanica kluba OZN, in se tako udele§evala raznih tekmovanj. Osvojila sem tudi srebrno Vegovo priznanje (matematika) in Cankarjevo priznanje (slovenski jezik).

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na Srednjo ekonomsko çolo v Murski Soboti. KonŸala sem jo s prav dobrim uspehom, zakljuŸni izpit pa opravila z odliko.

Po konŸani srednji çoli sem se vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru, zdaj sem v zadnjem, Ÿetrtem letniku. Vpisala sem se na smer banŸniçtvo in finance, ker me §e od nekdaj veseli banŸno poslovanje. Tako sem v prvem letniku çtudija mesec dni namenila delu v LB Pomurski banki v Murski Soboti in opravljala razliŸna dela. Tudi letos se nameravam preskusiti v tem delu, delno ker se §elim spopolniti, delno zaradi obvezne prakse. Veselje imam tudi s tujimi jeziki, zato §e tri leta opravljam delo promotorke v Duty free shopu v Gederovcih; tam veliko komuniciram s tujimi ljudmi, to pa mi je omogoŸilo aktivno obvladovanje nemçkega jezika. Poleg tega §e od srednje çole inçtruiram nemçki jezik. SoŸasno skuçam sama, ob uporabi kaset in uŸbenikov obvladati angleçki jezik. Poleg tega se kot hostesa udele§ujem Kmetijsko-§ivilskega sejma v Gornji Radgoni, in tako dodatno spoznavam utrip dinamiŸnega dela z ljudmi.

Po diplomi se §elim zaposliti v organizaciji, ki mi bo omogoŸila nadaljnji vsestranski napredek in v kateri bom lahko izkazala vse svoje znanje in sposobnosti. Ne §elim si dela, ki bi bilo enoliŸno, temveŸ takçno, ki bo razgibano in ustvarjalno in bo ustrezalo moji osebnosti. Znanje si §elim v prihodnje çe obogatiti z dodatnim izobra§evanjem, obenem pa se bolj spopolniti v znanju tujih jezikov in raŸunalniçtva.

Upam, da bom lahko izpolnila svoja priŸakovanja in §elje, in tudi priŸakovanja organizacije, v kateri bom zaposlena.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96057y.htm