* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Alenka Ružič

9251 TIŠINA, Tišina 3
Telefon: (069) 46 368

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, bančništvo in finance

Študij bom predvidoma končala marca 1997. Delati si želim predvsem na področju bančništva.
Osnovno šolo sem končala v Tišini pri Murski Soboti, vsa leta sem bila odličnjakinja. Med šolanjem sem sodelovala v različnih interesnih dejavnostih: pri pevskem zboru, matematičnem krožku in krožku slovenskega jezika, v ritmični skupini, likovnem krožku, tako da sem širila svoje znanje na različnih področjih. Vseh osem let sem sodelovala pri Veseli šoli. Štiri leta sem bila članica kluba OZN, in se tako udeleževala raznih tekmovanj. Osvojila sem tudi srebrno Vegovo priznanje (matematika) in Cankarjevo priznanje (slovenski jezik).

Po končani osnovni šoli sem se vpisala na Srednjo ekonomsko šolo v Murski Soboti. Končala sem jo s prav dobrim uspehom, zaključni izpit pa opravila z odliko.

Po končani srednji šoli sem se vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru, zdaj sem v zadnjem, četrtem letniku. Vpisala sem se na smer bančništvo in finance, ker me že od nekdaj veseli bančno poslovanje. Tako sem v prvem letniku študija mesec dni namenila delu v LB Pomurski banki v Murski Soboti in opravljala različna dela. Tudi letos se nameravam preskusiti v tem delu, delno ker se želim spopolniti, delno zaradi obvezne prakse. Veselje imam tudi s tujimi jeziki, zato že tri leta opravljam delo promotorke v Duty free shopu v Gederovcih; tam veliko komuniciram s tujimi ljudmi, to pa mi je omogočilo aktivno obvladovanje nemškega jezika. Poleg tega že od srednje šole inštruiram nemški jezik. Sočasno skušam sama, ob uporabi kaset in učbenikov obvladati angleški jezik. Poleg tega se kot hostesa udeležujem Kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni, in tako dodatno spoznavam utrip dinamičnega dela z ljudmi.

Po diplomi se želim zaposliti v organizaciji, ki mi bo omogočila nadaljnji vsestranski napredek in v kateri bom lahko izkazala vse svoje znanje in sposobnosti. Ne želim si dela, ki bi bilo enolično, temveč takšno, ki bo razgibano in ustvarjalno in bo ustrezalo moji osebnosti. Znanje si želim v prihodnje še obogatiti z dodatnim izobraževanjem, obenem pa se bolj spopolniti v znanju tujih jezikov in računalništva.

Upam, da bom lahko izpolnila svoja pričakovanja in želje, in tudi pričakovanja organizacije, v kateri bom zaposlena.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96057y.htm