* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Gorazd Sobo~an

9220 LENDAVA - LENDVA, Ribarjevo naselje 31
Telefon: (069) 75 745

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Mariboru, kemijska tehnologija

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju raziskav, razvoja in marketinga v kemiji, kemijski tehnologiji in ekonomiji.
Osnovno {olo sem obiskoval v Lendavi in jo vsa leta kon~eval z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodeloval na razli~nih tekmovanjih (Vesela {ola, tekmovanje v znanju matematike, {ah) in dosegel tudi lepe uspehe. Ob tem sem bil zelo dejaven tudi na {portnem podro~ju. Treniral sem namizni tenis ter uspe{no sodeloval na obmo~nih in republi{kih tekmovanjih.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na srednjo naravoslovno {olo v Murski Soboti. Vsa {tiri leta sem jo opravil z odliko. Poleg tega sem v ~etrtem letniku sodeloval pri raziskovalni nalogi Mehki turizem - potencialna prilo`nost za Pomurje, pod mentorskim vodstvom profesorja [tefana Smeja. Takrat sem se tudi dokon~no odlo~il za {tudij kemijske tehnologije.

Po tem ko sem odslu`il voja{~ino, sem se jeseni leta 1991 vpisal na Tehni{ko fakulteto v Mariboru, smer kemijska tehnologija. Medtem je postala na{a fakulteta samostojna in tako sem zdaj absolvent na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. Med {tudijem sem sodeloval pri znanstvenoraziskovalnem delu pod vodstvom prof. dr. Jurija Kropeta. Moje specialno podro~je so prenosni pojavi in s tega podro~ja tudi pripravljam diplomsko nalogo.

Povpre~je mojih ocen izpitov in vaj med {tiriletnim {tudijem zna{a 9,8. V {tudijskih letih sem se priu~il dela z ra~unalnikom v okoljih Windows in DOS. Obvladam tudi nem{ki, angle{ki in mad`arski jezik, saj sem se jih u~il `e v osnovni in srednji {oli.

Po diplomi `elim nadaljevati {tudij na tretji stopnji, da bi si poglobil znanje s podro~ja, ki sem ga delno za~el raziskovati `e med {tudijem. Tako sem sodeloval pri projektih Analiza upravi~enosti ogrevanja urbanih sredin s plinom ali drugimi viri in Na~rtovanje rabe energije in oskrbe s plinom na osnovi najmanj{ih stro{kov, ki sta jih financirala Ministrstvo za gospodarske dejavnosti in Ministrstvo za znanost in tehnologijo Slovenije.

@elim se zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogo~il nadaljnji razvoj in napredek. Rad bi delal v okolju, kjer bom lahko pokazal svoje znanje in zmo`nosti. Da bom lahko svoje delo ~im bolj strokovno opravljal, sem se pripravljen {e naprej izobra`evati in usposabljati.

V prihodnosti si nameravam {e izbolj{ati znanje tujih jezikov, ker sem prepri~an, da bom v prihodnjem delovnem okolju imel pogosto opraviti s poslovnimi partnerji iz tujine in ker je ve~ina strokovne literature v tujem jeziku. Svoje zmo`nosti `elim preiskusiti tudi v ekonomiji, seveda v povezavi s temeljno stroko.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96055y.htm