* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Gorazd SoboŸan

9220 LENDAVA - LENDVA, Ribarjevo naselje 31
Telefon: (069) 75 745

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Mariboru, kemijska tehnologija

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju raziskav, razvoja in marketinga v kemiji, kemijski tehnologiji in ekonomiji.
Osnovno çolo sem obiskoval v Lendavi in jo vsa leta konŸeval z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodeloval na razliŸnih tekmovanjih (Vesela çola, tekmovanje v znanju matematike, çah) in dosegel tudi lepe uspehe. Ob tem sem bil zelo dejaven tudi na çportnem podroŸju. Treniral sem namizni tenis ter uspeçno sodeloval na obmoŸnih in republiçkih tekmovanjih.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na srednjo naravoslovno çolo v Murski Soboti. Vsa çtiri leta sem jo opravil z odliko. Poleg tega sem v Ÿetrtem letniku sodeloval pri raziskovalni nalogi Mehki turizem - potencialna prilo§nost za Pomurje, pod mentorskim vodstvom profesorja ætefana Smeja. Takrat sem se tudi dokonŸno odloŸil za çtudij kemijske tehnologije.

Po tem ko sem odslu§il vojaçŸino, sem se jeseni leta 1991 vpisal na Tehniçko fakulteto v Mariboru, smer kemijska tehnologija. Medtem je postala naça fakulteta samostojna in tako sem zdaj absolvent na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. Med çtudijem sem sodeloval pri znanstvenoraziskovalnem delu pod vodstvom prof. dr. Jurija Kropeta. Moje specialno podroŸje so prenosni pojavi in s tega podroŸja tudi pripravljam diplomsko nalogo.

PovpreŸje mojih ocen izpitov in vaj med çtiriletnim çtudijem znaça 9,8. V çtudijskih letih sem se priuŸil dela z raŸunalnikom v okoljih Windows in DOS. Obvladam tudi nemçki, angleçki in mad§arski jezik, saj sem se jih uŸil §e v osnovni in srednji çoli.

Po diplomi §elim nadaljevati çtudij na tretji stopnji, da bi si poglobil znanje s podroŸja, ki sem ga delno zaŸel raziskovati §e med çtudijem. Tako sem sodeloval pri projektih Analiza upraviŸenosti ogrevanja urbanih sredin s plinom ali drugimi viri in NaŸrtovanje rabe energije in oskrbe s plinom na osnovi najmanjçih stroçkov, ki sta jih financirala Ministrstvo za gospodarske dejavnosti in Ministrstvo za znanost in tehnologijo Slovenije.

¦elim se zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogoŸil nadaljnji razvoj in napredek. Rad bi delal v okolju, kjer bom lahko pokazal svoje znanje in zmo§nosti. Da bom lahko svoje delo Ÿim bolj strokovno opravljal, sem se pripravljen çe naprej izobra§evati in usposabljati.

V prihodnosti si nameravam çe izboljçati znanje tujih jezikov, ker sem prepriŸan, da bom v prihodnjem delovnem okolju imel pogosto opraviti s poslovnimi partnerji iz tujine in ker je veŸina strokovne literature v tujem jeziku. Svoje zmo§nosti §elim preiskusiti tudi v ekonomiji, seveda v povezavi s temeljno stroko.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96055y.htm