* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Gorazd Sobočan

9220 LENDAVA - LENDVA, Ribarjevo naselje 31
Telefon: (069) 75 745

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Mariboru, kemijska tehnologija

Študij bom predvidoma končal septembra 1996. Delati si želim predvsem na področju raziskav, razvoja in marketinga v kemiji, kemijski tehnologiji in ekonomiji.
Osnovno šolo sem obiskoval v Lendavi in jo vsa leta končeval z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodeloval na različnih tekmovanjih (Vesela šola, tekmovanje v znanju matematike, šah) in dosegel tudi lepe uspehe. Ob tem sem bil zelo dejaven tudi na športnem področju. Treniral sem namizni tenis ter uspešno sodeloval na območnih in republiških tekmovanjih.

Po končani osnovni šoli sem se vpisal na srednjo naravoslovno šolo v Murski Soboti. Vsa štiri leta sem jo opravil z odliko. Poleg tega sem v četrtem letniku sodeloval pri raziskovalni nalogi Mehki turizem - potencialna priložnost za Pomurje, pod mentorskim vodstvom profesorja Štefana Smeja. Takrat sem se tudi dokončno odločil za študij kemijske tehnologije.

Po tem ko sem odslužil vojaščino, sem se jeseni leta 1991 vpisal na Tehniško fakulteto v Mariboru, smer kemijska tehnologija. Medtem je postala naša fakulteta samostojna in tako sem zdaj absolvent na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. Med študijem sem sodeloval pri znanstvenoraziskovalnem delu pod vodstvom prof. dr. Jurija Kropeta. Moje specialno področje so prenosni pojavi in s tega področja tudi pripravljam diplomsko nalogo.

Povprečje mojih ocen izpitov in vaj med štiriletnim študijem znaša 9,8. V študijskih letih sem se priučil dela z računalnikom v okoljih Windows in DOS. Obvladam tudi nemški, angleški in madžarski jezik, saj sem se jih učil že v osnovni in srednji šoli.

Po diplomi želim nadaljevati študij na tretji stopnji, da bi si poglobil znanje s področja, ki sem ga delno začel raziskovati že med študijem. Tako sem sodeloval pri projektih Analiza upravičenosti ogrevanja urbanih sredin s plinom ali drugimi viri in Načrtovanje rabe energije in oskrbe s plinom na osnovi najmanjših stroškov, ki sta jih financirala Ministrstvo za gospodarske dejavnosti in Ministrstvo za znanost in tehnologijo Slovenije.

Želim se zaposliti v dinamičnem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogočil nadaljnji razvoj in napredek. Rad bi delal v okolju, kjer bom lahko pokazal svoje znanje in zmožnosti. Da bom lahko svoje delo čim bolj strokovno opravljal, sem se pripravljen še naprej izobraževati in usposabljati.

V prihodnosti si nameravam še izboljšati znanje tujih jezikov, ker sem prepričan, da bom v prihodnjem delovnem okolju imel pogosto opraviti s poslovnimi partnerji iz tujine in ker je večina strokovne literature v tujem jeziku. Svoje zmožnosti želim preiskusiti tudi v ekonomiji, seveda v povezavi s temeljno stroko.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96055y.htm