* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Igor Banfi

9000 MURSKA SOBOTA, Mirna ulica 2
Telefon: (069) 21 846

Akademija za likovno umetnost v Ljubljani, slikarstvo

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1997. Delati si `elim predvsem kot predavatelj likovne vzgoje.
Osnovno {olo sem za~el obiskovati leta 1980 v Murski Soboti in vse razrede kon~al z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem prejel vse bralne zna~ke - bronaste, srebrne, zlate in Cicibanovo, Kranj~evo in Voran~evo, priznanje za delo v likovnem, zgodovinskem in angle{kem kro`ku, nagrado in priznanje za likovno delo Revolucija {e traja dru`benopoliti~nih organizacij ob~ine Ljubljana Center, priznanje likovno delo Na{a beseda 86 ob~ine Lenart in ve~ diplom Vesele {ole. S svojim stripom sem se priglasil na razpis Zvitorepec in prejel diplomo. Na {oli smo izdajali glasilo Brazde, to sem redno ilustriral.

Srednjo {olo - tedanjo gimnazijo pedago{ke smeri sem opravil v roku s prav dobrim uspehom, maturo z odli~nim uspehom. Na tej {oli sem sodeloval na raznih razpisih likovne umetnosti ter prejel ve~ priznanj in pohval. Na {oli takrat ni bilo nobenega glasila, zato sva s prijateljem za~ela izdajati literarno-umetni{ko glasilo @njav 2, kjer sem redno objavljal stripe in ilustracije. Sprejemnega na akademiji za likovno umetnost sem naredil v prvem poskusu. Na tej akademiji, smer slikarstvo, sem dobil Zoisovo {tipendijo.Opravil sem vse izpite treh letnikov v rednem roku s povpre~no oceno devet (9) in zdaj ~akam na absolventski sta`. Predvidevam da bom diplomiral leta 1997. V srednji {oli sem opravil izpit nem{~ine in angle{~ine, na akademiji pa samo angle{~ino. Med {tudijem v Ljubljani sem za Klub prekmurskih {tudentov izdelal za{~itni znak, za kolege agronome sem narisal plakat mednarodnega kongresa, ki je bil v [vici in pri nas. Ilustriral sem tri knjige. Pripravil sem dve samostojni razstavi v Murski Soboti in v hotelu Ajda v Moravskih Toplicah. Lani sem organiziral likovno kolonijo (en teden) za dijake in {tudente in pripravil skupno razstavo te kolonije. Letos imam dogovorjeni dve samostojni razstavi. V doma~em ~asniku Vestnik objavljam svoj strip. Po diplomi se `elim zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu, organizaciji, ki bi mi omogo~ila nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Delati `elim v spodbudnem okolju, da bom lahko izkazal svoje znanje in sposobnosti ter jih tudi razvijal.

Posebno rad bi pou~eval kot profesor likovne vzgoje, ali delal v galeriji, muzeju, ali v Pomurski zalo`bi, morda celo v tovarni Mura. @elim si ostati v doma~em kraju, kjer imam `e starej{a star{a, da bi jima lahko pomagal.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96054y.htm