* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Igor Banfi

9000 MURSKA SOBOTA, Mirna ulica 2
Telefon: (069) 21 846

Akademija za likovno umetnost v Ljubljani, slikarstvo

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem kot predavatelj likovne vzgoje.
Osnovno çolo sem zaŸel obiskovati leta 1980 v Murski Soboti in vse razrede konŸal z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem prejel vse bralne znaŸke - bronaste, srebrne, zlate in Cicibanovo, KranjŸevo in VoranŸevo, priznanje za delo v likovnem, zgodovinskem in angleçkem kro§ku, nagrado in priznanje za likovno delo Revolucija çe traja dru§benopolitiŸnih organizacij obŸine Ljubljana Center, priznanje likovno delo Naça beseda 86 obŸine Lenart in veŸ diplom Vesele çole. S svojim stripom sem se priglasil na razpis Zvitorepec in prejel diplomo. Na çoli smo izdajali glasilo Brazde, to sem redno ilustriral.

Srednjo çolo - tedanjo gimnazijo pedagoçke smeri sem opravil v roku s prav dobrim uspehom, maturo z odliŸnim uspehom. Na tej çoli sem sodeloval na raznih razpisih likovne umetnosti ter prejel veŸ priznanj in pohval. Na çoli takrat ni bilo nobenega glasila, zato sva s prijateljem zaŸela izdajati literarno-umetniçko glasilo ¦njav 2, kjer sem redno objavljal stripe in ilustracije. Sprejemnega na akademiji za likovno umetnost sem naredil v prvem poskusu. Na tej akademiji, smer slikarstvo, sem dobil Zoisovo çtipendijo.Opravil sem vse izpite treh letnikov v rednem roku s povpreŸno oceno devet (9) in zdaj Ÿakam na absolventski sta§. Predvidevam da bom diplomiral leta 1997. V srednji çoli sem opravil izpit nemçŸine in angleçŸine, na akademiji pa samo angleçŸino. Med çtudijem v Ljubljani sem za Klub prekmurskih çtudentov izdelal zaçŸitni znak, za kolege agronome sem narisal plakat mednarodnega kongresa, ki je bil v ævici in pri nas. Ilustriral sem tri knjige. Pripravil sem dve samostojni razstavi v Murski Soboti in v hotelu Ajda v Moravskih Toplicah. Lani sem organiziral likovno kolonijo (en teden) za dijake in çtudente in pripravil skupno razstavo te kolonije. Letos imam dogovorjeni dve samostojni razstavi. V domaŸem Ÿasniku Vestnik objavljam svoj strip. Po diplomi se §elim zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu, organizaciji, ki bi mi omogoŸila nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Delati §elim v spodbudnem okolju, da bom lahko izkazal svoje znanje in sposobnosti ter jih tudi razvijal.

Posebno rad bi pouŸeval kot profesor likovne vzgoje, ali delal v galeriji, muzeju, ali v Pomurski zalo§bi, morda celo v tovarni Mura. ¦elim si ostati v domaŸem kraju, kjer imam §e starejça starça, da bi jima lahko pomagal.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96054y.htm