* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Igor Banfi

9000 MURSKA SOBOTA, Mirna ulica 2
Telefon: (069) 21 846

Akademija za likovno umetnost v Ljubljani, slikarstvo

Študij bom predvidoma končal septembra 1997. Delati si želim predvsem kot predavatelj likovne vzgoje.
Osnovno šolo sem začel obiskovati leta 1980 v Murski Soboti in vse razrede končal z odličnim uspehom. Med šolanjem sem prejel vse bralne značke - bronaste, srebrne, zlate in Cicibanovo, Kranjčevo in Vorančevo, priznanje za delo v likovnem, zgodovinskem in angleškem krožku, nagrado in priznanje za likovno delo Revolucija še traja družbenopolitičnih organizacij občine Ljubljana Center, priznanje likovno delo Naša beseda 86 občine Lenart in več diplom Vesele šole. S svojim stripom sem se priglasil na razpis Zvitorepec in prejel diplomo. Na šoli smo izdajali glasilo Brazde, to sem redno ilustriral.

Srednjo šolo - tedanjo gimnazijo pedagoške smeri sem opravil v roku s prav dobrim uspehom, maturo z odličnim uspehom. Na tej šoli sem sodeloval na raznih razpisih likovne umetnosti ter prejel več priznanj in pohval. Na šoli takrat ni bilo nobenega glasila, zato sva s prijateljem začela izdajati literarno-umetniško glasilo Žnjav 2, kjer sem redno objavljal stripe in ilustracije. Sprejemnega na akademiji za likovno umetnost sem naredil v prvem poskusu. Na tej akademiji, smer slikarstvo, sem dobil Zoisovo štipendijo.Opravil sem vse izpite treh letnikov v rednem roku s povprečno oceno devet (9) in zdaj čakam na absolventski staž. Predvidevam da bom diplomiral leta 1997. V srednji šoli sem opravil izpit nemščine in angleščine, na akademiji pa samo angleščino. Med študijem v Ljubljani sem za Klub prekmurskih študentov izdelal zaščitni znak, za kolege agronome sem narisal plakat mednarodnega kongresa, ki je bil v Švici in pri nas. Ilustriral sem tri knjige. Pripravil sem dve samostojni razstavi v Murski Soboti in v hotelu Ajda v Moravskih Toplicah. Lani sem organiziral likovno kolonijo (en teden) za dijake in študente in pripravil skupno razstavo te kolonije. Letos imam dogovorjeni dve samostojni razstavi. V domačem časniku Vestnik objavljam svoj strip. Po diplomi se želim zaposliti v dinamičnem in ustvarjalnem kolektivu, organizaciji, ki bi mi omogočila nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Delati želim v spodbudnem okolju, da bom lahko izkazal svoje znanje in sposobnosti ter jih tudi razvijal.

Posebno rad bi poučeval kot profesor likovne vzgoje, ali delal v galeriji, muzeju, ali v Pomurski založbi, morda celo v tovarni Mura. Želim si ostati v domačem kraju, kjer imam že starejša starša, da bi jima lahko pomagal.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96054y.htm