* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Renata Pinter

9000 MURSKA SOBOTA, Nem~avci 34
Telefon: (069) 24 630

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr`enje

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju tr`enja - raziskava trga, sejemske razstave.
Osnovno {olo sem kon~ala z odli~nim uspehom v Murski Soboti, zatem sem nadaljevala {olanje na srednji ekonomski in dru`boslovni {oli, prav tako v Murski Soboti. Tudi srednjo {olo sem kon~ala z odli~nim uspehom.

Odlo~ila sem se za nadaljevanje {olanja v Ljubljani, na ekonomski fakulteti. Vpisala sem se na visoko{olsko smer. Po uspe{no kon~anih prvih dveh letnikih sem se odlo~ila za {tudij tr`enja. Izbrala sem ga zato, ker je to pri nas {e dokaj novo podro~je, ki omogo~a veliko nadaljnjega izobra`evanja in razvijanja v razli~ne smeri. Po drugi strani me zelo veseli tudi delo s {tevilkami, zato je podro~je tr`nih raziskav in obdelave podatkov tisto, ki me {e posebno zanima. Zaradi tega sem se tudi odlo~ila, da bom v diplomskem delu naredila raziskavo trga za neko podjetje. To so mi omogo~ili v Zdravili{~u Moravske Toplice, tam sem tudi opravila enomese~no obvezno prakso. Za raziskavo trga sem se odlo~ila predvsem zato, da bi spoznala nekatere probleme in znanje, ki izvirajo iz prakse, in ne samo iz teorije. Diplomirati nameravam do konca leta 1996.

U~ila sem se angle{ki jezik, obvladam ga aktivno, in se odlo~ila za nadaljevalni te~aj nem{kega jezika. Samostojno se izobra`ujem v delu z ra~unalnikom, predvsem v wordu in excellu.

Po kon~anem {olanju bi se rada zaposlila v podjetju, kjer bi se lahko nadalje izobra`evala in si pridobila nekaj prakti~nega znanja, kajti razmi{ljam tudi o vpisu na podiplomski {tudij.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96052y.htm