* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Renata Pinter

9000 MURSKA SOBOTA, NemŸavci 34
Telefon: (069) 24 630

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr§enje

ætudij bom predvidoma konŸala decembra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju tr§enja - raziskava trga, sejemske razstave.
Osnovno çolo sem konŸala z odliŸnim uspehom v Murski Soboti, zatem sem nadaljevala çolanje na srednji ekonomski in dru§boslovni çoli, prav tako v Murski Soboti. Tudi srednjo çolo sem konŸala z odliŸnim uspehom.

OdloŸila sem se za nadaljevanje çolanja v Ljubljani, na ekonomski fakulteti. Vpisala sem se na visokoçolsko smer. Po uspeçno konŸanih prvih dveh letnikih sem se odloŸila za çtudij tr§enja. Izbrala sem ga zato, ker je to pri nas çe dokaj novo podroŸje, ki omogoŸa veliko nadaljnjega izobra§evanja in razvijanja v razliŸne smeri. Po drugi strani me zelo veseli tudi delo s çtevilkami, zato je podroŸje tr§nih raziskav in obdelave podatkov tisto, ki me çe posebno zanima. Zaradi tega sem se tudi odloŸila, da bom v diplomskem delu naredila raziskavo trga za neko podjetje. To so mi omogoŸili v ZdraviliçŸu Moravske Toplice, tam sem tudi opravila enomeseŸno obvezno prakso. Za raziskavo trga sem se odloŸila predvsem zato, da bi spoznala nekatere probleme in znanje, ki izvirajo iz prakse, in ne samo iz teorije. Diplomirati nameravam do konca leta 1996.

UŸila sem se angleçki jezik, obvladam ga aktivno, in se odloŸila za nadaljevalni teŸaj nemçkega jezika. Samostojno se izobra§ujem v delu z raŸunalnikom, predvsem v wordu in excellu.

Po konŸanem çolanju bi se rada zaposlila v podjetju, kjer bi se lahko nadalje izobra§evala in si pridobila nekaj praktiŸnega znanja, kajti razmiçljam tudi o vpisu na podiplomski çtudij.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96052y.htm