* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Renata Pinter

9000 MURSKA SOBOTA, Nemčavci 34
Telefon: (069) 24 630

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, trženje

Študij bom predvidoma končala decembra 1996. Delati si želim predvsem na področju trženja - raziskava trga, sejemske razstave.
Osnovno šolo sem končala z odličnim uspehom v Murski Soboti, zatem sem nadaljevala šolanje na srednji ekonomski in družboslovni šoli, prav tako v Murski Soboti. Tudi srednjo šolo sem končala z odličnim uspehom.

Odločila sem se za nadaljevanje šolanja v Ljubljani, na ekonomski fakulteti. Vpisala sem se na visokošolsko smer. Po uspešno končanih prvih dveh letnikih sem se odločila za študij trženja. Izbrala sem ga zato, ker je to pri nas še dokaj novo področje, ki omogoča veliko nadaljnjega izobraževanja in razvijanja v različne smeri. Po drugi strani me zelo veseli tudi delo s številkami, zato je področje tržnih raziskav in obdelave podatkov tisto, ki me še posebno zanima. Zaradi tega sem se tudi odločila, da bom v diplomskem delu naredila raziskavo trga za neko podjetje. To so mi omogočili v Zdravilišču Moravske Toplice, tam sem tudi opravila enomesečno obvezno prakso. Za raziskavo trga sem se odločila predvsem zato, da bi spoznala nekatere probleme in znanje, ki izvirajo iz prakse, in ne samo iz teorije. Diplomirati nameravam do konca leta 1996.

Učila sem se angleški jezik, obvladam ga aktivno, in se odločila za nadaljevalni tečaj nemškega jezika. Samostojno se izobražujem v delu z računalnikom, predvsem v wordu in excellu.

Po končanem šolanju bi se rada zaposlila v podjetju, kjer bi se lahko nadalje izobraževala in si pridobila nekaj praktičnega znanja, kajti razmišljam tudi o vpisu na podiplomski študij.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96052y.htm