* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Jasna Uranjek

2382 MISLINJA, Stra`e 97
Telefon: (0602) 55 818

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem v bolni{nici: anesteziologija, kirurgija, pediatrija, ginekologija.
Sem {tudentka medicine Medicinske fakultete v Ljubljani. Izobra`evalno pot sem za~ela leta 1979 v Osnovni {oli Rada Ir{i~a v Mislinji. Naslednje {olsko leto sem v skladu z mnenjem u~iteljskega zbora prestopila iz drugega razreda v tretjega in nadaljevala pouk z leto starej{o generacijo. Tudi v novem razredu nisem imela te`av z u~enjem in sem ga opravila z odliko, tako kot tudi vse druge razrede v kasnej{ih letih.

@e v osnovni {oli sem se posebno rada ukvarjala z matematiko in s tujimi jeziki in se vsako leto udele`evala ustreznih tekmovanj iz teh podro~ij. Danes imam zato poln predal Vegovih priznanj, priznanj jezikoslovnih sre~anj, knjig in drugih nagrad, predvsem pa lepih spominov.

Ob koncu {olanja v osnovni {oli me je na{a {olska psihologinja seznanila z mo`nostjo Zoisove {tipendije in me prijavila na razpis. Tako sem z va{o {tipendijo za~ela {olanje v gimnaziji naravoslovno matemati~ne smeri v Velenju. Tudi v tem ~asu sem se posebej ukvarjala z matematiko, angle{~ino in kemijo in se udele`ila nekaj tekmovanj.

Po {tirih odli~no opravljenih letnikih gimnazije sem se leta 1990 vpisala na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, in tu trenutno {tudiram. Menim, da bom {olanje kon~ala naslednje leto decembra. Med {tudijem se, namesto z raziskovalno dejavnostjo, to nam fakulteta sicer omogo~a, raje ukvarjam s prakti~nim delom v Klini~nem centru v Ljubljani, ker menim, da imamo tega med samim {tudijem premalo.

Sam {tudij mi je kljub bli`njemu koncu osnovnega izobra`evanja {e zmeraj zelo zanimiv, odpira cel kup zanimivih podro~ij in mi {e zmeraj predstavlja velik izziv, zato bi rada s {tudijem nadaljevala tudi po diplomi.

Povpre~na ocena mojega {tudija se giblje med 8 in 9. Narava mojega prihodnjega poklica pa je taka, da se bom morala odlo~iti za eno od njegovih podro~ij ali si izbrati eno od specializacij. Sama bi najraje izbrala anesteziologijo ali katero od internisti~nih podro~ij, ne vem pa, kak{ne bodo za to mo`nosti.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96050y.htm