* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Jasna Uranjek

2382 MISLINJA, Stra§e 97
Telefon: (0602) 55 818

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem v bolniçnici: anesteziologija, kirurgija, pediatrija, ginekologija.
Sem çtudentka medicine Medicinske fakultete v Ljubljani. Izobra§evalno pot sem zaŸela leta 1979 v Osnovni çoli Rada IrçiŸa v Mislinji. Naslednje çolsko leto sem v skladu z mnenjem uŸiteljskega zbora prestopila iz drugega razreda v tretjega in nadaljevala pouk z leto starejço generacijo. Tudi v novem razredu nisem imela te§av z uŸenjem in sem ga opravila z odliko, tako kot tudi vse druge razrede v kasnejçih letih.

¦e v osnovni çoli sem se posebno rada ukvarjala z matematiko in s tujimi jeziki in se vsako leto udele§evala ustreznih tekmovanj iz teh podroŸij. Danes imam zato poln predal Vegovih priznanj, priznanj jezikoslovnih sreŸanj, knjig in drugih nagrad, predvsem pa lepih spominov.

Ob koncu çolanja v osnovni çoli me je naça çolska psihologinja seznanila z mo§nostjo Zoisove çtipendije in me prijavila na razpis. Tako sem z vaço çtipendijo zaŸela çolanje v gimnaziji naravoslovno matematiŸne smeri v Velenju. Tudi v tem Ÿasu sem se posebej ukvarjala z matematiko, angleçŸino in kemijo in se udele§ila nekaj tekmovanj.

Po çtirih odliŸno opravljenih letnikih gimnazije sem se leta 1990 vpisala na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, in tu trenutno çtudiram. Menim, da bom çolanje konŸala naslednje leto decembra. Med çtudijem se, namesto z raziskovalno dejavnostjo, to nam fakulteta sicer omogoŸa, raje ukvarjam s praktiŸnim delom v KliniŸnem centru v Ljubljani, ker menim, da imamo tega med samim çtudijem premalo.

Sam çtudij mi je kljub bli§njemu koncu osnovnega izobra§evanja çe zmeraj zelo zanimiv, odpira cel kup zanimivih podroŸij in mi çe zmeraj predstavlja velik izziv, zato bi rada s çtudijem nadaljevala tudi po diplomi.

PovpreŸna ocena mojega çtudija se giblje med 8 in 9. Narava mojega prihodnjega poklica pa je taka, da se bom morala odloŸiti za eno od njegovih podroŸij ali si izbrati eno od specializacij. Sama bi najraje izbrala anesteziologijo ali katero od internistiŸnih podroŸij, ne vem pa, kakçne bodo za to mo§nosti.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96050y.htm