* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Karolina Pe~nik

3333 LJUBNO OB SAVINJI, Radmirje 35

Pravna fakulteta v Ljubljani, diplomirani pravnik

[tudij bom predvidoma kon~ala maja 1997. Delati si `elim predvsem v pravosodju ali v zavarovalni{tu.
Osnovno {olo sem obiskovala od 1980 do 1988 na Ljubnem ob Savinji in jo vsa leta kon~evala z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodelovala na razli~nih tekmovanjih in prejela priznanja Vesele {ole, Vegova priznanja (bronasta in srebrna), Cankarjeva priznanja, postala sem {olska prvakinja v nem{kem jeziku. Vseh osem let sem tudi sodelovala pri Mladinskem pevskem zboru. Obiskovala sem dodatni pouk slovenskega jezika, matematike, fizike, kemije in nem{kega jezika. Bila sem ~lanica novinarskega kro`ka in sodelovala pri ustvarjanju {olskega ~asnika. Ve~krat sem bila predsednica in tajnica razredne skupnosti, pa tudi tajnica {olske skupnosti. Od leta 1982 sem tudi ~lanica Prostovoljnega gasilskega dru{tva Radmirje, z njim sem se tudi udele`evala tekmovanj in dosegla nekaj vidnih uspehov na ob~inski in obmo~ni ravni.

Leta 1988 sem se po kon~ani osnovni {oli in opravljenem sprejemnem izpitu vpisala na Gimnazijo v Velenju, na tedanjo naravoslovno-matemati~no smer. Vsa {tiri leta srednje{olskega izobra`evanja in tudi zaklju~ni izpit sem opravila s prav dobrim. Zaradi precej{nje oddaljenosti stalnega prebivali{~a od kraja {olanja sem morala vsak dan vstajati `e ob 5. uri, domov pa sem se vra~ala ob 14.30 ali pozneje, zato nisem mogla sodelovati v ob{olskih dejavnostih toliko, ko bi sicer.

Leta 1992 sem se po opravljenem sprejemnem izpitu vpisala na Pravno fakulteto v Ljubljani, smer diplomirani pravnik. Izpite za vse letnike sem opravila v rednem ~asu. Letos obiskujem ~etrti letnik, v katerem si vsak {tudent izbere dolo~eno smer, za katero meni, da mu je najbli`ja. Odlo~ila sem se za gospodarskopravno. V naslednjem letu bom absolventka pravne fakultete, izbrala sem si `e tudi diplomsko nalogo z naslovom Neprofitne organizacije. Poleg tega da bom kon~ala diplomsko nalogo, nameravam prihodnje leto obiskovati nadaljevalni te~aj angle{kega in nem{kega jezika. V srednji {oli smo imeli med obveznimi predmeti tudi ra~unalni{tvo, vendar si `elim tudi to znanje {e spopolniti.

Po kon~anem {tudiju bi rada del svojega pripravni{tva opravila na sodi{~u in naredila tudi pravosodni izpit. @elela bi delati na podro~ju zakonske zveze in dru`inskih razmerij. Da bi delo ~im bolje opravljala, sem se pripravljena {e naprej izobra`evati in usposabljati. Ker blizu mojega rojstnega kraja ni primernih mo`nosti za zaposlitev in ker sem vajena vsakdanjih vo`enj, mi ne bi bilo te`ko delati zunaj kraja stalnega prebivali{~a, najraje v Velenju ali Celju, lahko pa tudi v Ljubljani.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96049y.htm