* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Karolina PeŸnik

3333 LJUBNO OB SAVINJI, Radmirje 35

Pravna fakulteta v Ljubljani, diplomirani pravnik

ætudij bom predvidoma konŸala maja 1997. Delati si §elim predvsem v pravosodju ali v zavarovalniçtu.
Osnovno çolo sem obiskovala od 1980 do 1988 na Ljubnem ob Savinji in jo vsa leta konŸevala z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodelovala na razliŸnih tekmovanjih in prejela priznanja Vesele çole, Vegova priznanja (bronasta in srebrna), Cankarjeva priznanja, postala sem çolska prvakinja v nemçkem jeziku. Vseh osem let sem tudi sodelovala pri Mladinskem pevskem zboru. Obiskovala sem dodatni pouk slovenskega jezika, matematike, fizike, kemije in nemçkega jezika. Bila sem Ÿlanica novinarskega kro§ka in sodelovala pri ustvarjanju çolskega Ÿasnika. VeŸkrat sem bila predsednica in tajnica razredne skupnosti, pa tudi tajnica çolske skupnosti. Od leta 1982 sem tudi Ÿlanica Prostovoljnega gasilskega druçtva Radmirje, z njim sem se tudi udele§evala tekmovanj in dosegla nekaj vidnih uspehov na obŸinski in obmoŸni ravni.

Leta 1988 sem se po konŸani osnovni çoli in opravljenem sprejemnem izpitu vpisala na Gimnazijo v Velenju, na tedanjo naravoslovno-matematiŸno smer. Vsa çtiri leta srednjeçolskega izobra§evanja in tudi zakljuŸni izpit sem opravila s prav dobrim. Zaradi precejçnje oddaljenosti stalnega prebivaliçŸa od kraja çolanja sem morala vsak dan vstajati §e ob 5. uri, domov pa sem se vraŸala ob 14.30 ali pozneje, zato nisem mogla sodelovati v obçolskih dejavnostih toliko, ko bi sicer.

Leta 1992 sem se po opravljenem sprejemnem izpitu vpisala na Pravno fakulteto v Ljubljani, smer diplomirani pravnik. Izpite za vse letnike sem opravila v rednem Ÿasu. Letos obiskujem Ÿetrti letnik, v katerem si vsak çtudent izbere doloŸeno smer, za katero meni, da mu je najbli§ja. OdloŸila sem se za gospodarskopravno. V naslednjem letu bom absolventka pravne fakultete, izbrala sem si §e tudi diplomsko nalogo z naslovom Neprofitne organizacije. Poleg tega da bom konŸala diplomsko nalogo, nameravam prihodnje leto obiskovati nadaljevalni teŸaj angleçkega in nemçkega jezika. V srednji çoli smo imeli med obveznimi predmeti tudi raŸunalniçtvo, vendar si §elim tudi to znanje çe spopolniti.

Po konŸanem çtudiju bi rada del svojega pripravniçtva opravila na sodiçŸu in naredila tudi pravosodni izpit. ¦elela bi delati na podroŸju zakonske zveze in dru§inskih razmerij. Da bi delo Ÿim bolje opravljala, sem se pripravljena çe naprej izobra§evati in usposabljati. Ker blizu mojega rojstnega kraja ni primernih mo§nosti za zaposlitev in ker sem vajena vsakdanjih vo§enj, mi ne bi bilo te§ko delati zunaj kraja stalnega prebivaliçŸa, najraje v Velenju ali Celju, lahko pa tudi v Ljubljani.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96049y.htm