* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Karolina Pečnik

3333 LJUBNO OB SAVINJI, Radmirje 35

Pravna fakulteta v Ljubljani, diplomirani pravnik

Študij bom predvidoma končala maja 1997. Delati si želim predvsem v pravosodju ali v zavarovalništu.
Osnovno šolo sem obiskovala od 1980 do 1988 na Ljubnem ob Savinji in jo vsa leta končevala z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodelovala na različnih tekmovanjih in prejela priznanja Vesele šole, Vegova priznanja (bronasta in srebrna), Cankarjeva priznanja, postala sem šolska prvakinja v nemškem jeziku. Vseh osem let sem tudi sodelovala pri Mladinskem pevskem zboru. Obiskovala sem dodatni pouk slovenskega jezika, matematike, fizike, kemije in nemškega jezika. Bila sem članica novinarskega krožka in sodelovala pri ustvarjanju šolskega časnika. Večkrat sem bila predsednica in tajnica razredne skupnosti, pa tudi tajnica šolske skupnosti. Od leta 1982 sem tudi članica Prostovoljnega gasilskega društva Radmirje, z njim sem se tudi udeleževala tekmovanj in dosegla nekaj vidnih uspehov na občinski in območni ravni.

Leta 1988 sem se po končani osnovni šoli in opravljenem sprejemnem izpitu vpisala na Gimnazijo v Velenju, na tedanjo naravoslovno-matematično smer. Vsa štiri leta srednješolskega izobraževanja in tudi zaključni izpit sem opravila s prav dobrim. Zaradi precejšnje oddaljenosti stalnega prebivališča od kraja šolanja sem morala vsak dan vstajati že ob 5. uri, domov pa sem se vračala ob 14.30 ali pozneje, zato nisem mogla sodelovati v obšolskih dejavnostih toliko, ko bi sicer.

Leta 1992 sem se po opravljenem sprejemnem izpitu vpisala na Pravno fakulteto v Ljubljani, smer diplomirani pravnik. Izpite za vse letnike sem opravila v rednem času. Letos obiskujem četrti letnik, v katerem si vsak študent izbere določeno smer, za katero meni, da mu je najbližja. Odločila sem se za gospodarskopravno. V naslednjem letu bom absolventka pravne fakultete, izbrala sem si že tudi diplomsko nalogo z naslovom Neprofitne organizacije. Poleg tega da bom končala diplomsko nalogo, nameravam prihodnje leto obiskovati nadaljevalni tečaj angleškega in nemškega jezika. V srednji šoli smo imeli med obveznimi predmeti tudi računalništvo, vendar si želim tudi to znanje še spopolniti.

Po končanem študiju bi rada del svojega pripravništva opravila na sodišču in naredila tudi pravosodni izpit. Želela bi delati na področju zakonske zveze in družinskih razmerij. Da bi delo čim bolje opravljala, sem se pripravljena še naprej izobraževati in usposabljati. Ker blizu mojega rojstnega kraja ni primernih možnosti za zaposlitev in ker sem vajena vsakdanjih voženj, mi ne bi bilo težko delati zunaj kraja stalnega prebivališča, najraje v Velenju ali Celju, lahko pa tudi v Ljubljani.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96049y.htm