* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Tina Fras

2380 SLOVENJ GRADEC, Celjska cesta 96
Telefon: (0602) 44 031

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr§enje

ætudij bom predvidoma konŸala novembra 1998. Delati si §elim predvsem na podroŸju tr§enja in raziskav, predvsem pa na podroŸju odnosov z javnostmi.
Osnovno çolo sem obiskovala v Slovenj Gradcu in vse razrede konŸala z odliŸnim uspehom. Ves prosti Ÿas tega prelepega obdobja sem pre§ivljala s taborniki, kjer sem spoznala vznemirljivost popotovanj, se nauŸila skupinskega dela, odkrila pa sem tudi ljubezen do narave. Zanimanje za naravo je §e v osnovnoçolskih letih preraslo v zavzeto preuŸevanje kemije; udele§ila sem se nekaj tekmovanj, tudi na dr§avni ravni. In ker taborniki radi potujemo, mene pa je neka neznana sila çe posebno vlekla v svet, med ljudi, sem se poleg zavzetega uŸenja angleçkega jezika, odloŸila çe za fakultativno uŸenje nemçkega.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala v srednjo çolo naravoslovno-matematiŸne smeri na Ravnah na Koroçkem. Tu me je zanimala predvsem kemija, in to zanimanje sem razçirila na raziskovalno delo: s kemijsko analizo sem raziskovala problem onesna§enosti reke Mislinje, ali natanŸneje Vpliv odplak bolniçnice Slovenj Gradec na onesna§enost reke Mislinje, kot se je imenovala raziskovalna naloga, s katero sem sodelovala na dr§avnem tekmovanju Mladi raziskovalec. Leto kasneje sem nalogo çe razçirila na preuŸevanje reke Mislinje od izvira do izliva. V drugem letniku sem spopolnjevala znanje nemçkega jezika na Goethejevem institutu na Dunaju, leto kasneje pa sem oboro§ena z znanjem tujih jezikov zaŸela svojo popotovalno odisejado po Skandinaviji. Srednjo çolo sem konŸala z odliŸnim uspehom.

Po uspeçno opravljenih izpitih sem se vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, in se navduçila nad Ÿari in skrivnostmi marketinga. Ker so me zanimale predvsem drugaŸne oblike marketinga ter mened§menta, sem poleg rednega izobra§evanja na fakulteti kovala tovrstno znanje çe na Gea Collegeu (Ljubljana, 1995), in tam odkrivala mened§ment v kulturi, leto dni zatem pa sem se na Mad§arskem udele§ila seminarja o projektnem mened§mentu in pridobivanju sredstev v nepridobitnih, nevladnih organizacijah Grant Writing (Budimpeçta, 1996).

Med çtudijem me je zanimalo predvsem projektno delo: v okviru ekonomske fakultete sem izdelala poslovni naŸrt za podjetje, ki prodaja umetno cvetje (1994), opravila sem tr§no raziskavo za revijo Manager, GV (1995), tr§no raziskavo abonmajske ponudbe KD Slovenj Gradec (1995) in sodelovala pri izpeljavi marketinçkega festivala Zlati boben v Portoro§u (1995). Poleg tega sodelujem v ætudentski sekciji druçtva za marketing Slovenije (æS DMS), tamkaj vodim svoj projekt Ok(n)o, ki povezuje kritiŸno in ustvarjalno usmerjene çtudente v projekte na podroŸju kulture in civilne dru§be ter oblikovanja znotraj æS DMS. Ker zahteva moje delo tovrstno znanje, br§kone ni odveŸ omeniti, da sem se v tem Ÿasu nauŸila tudi dela z raŸunalnikom, kot so programi Word for Windows, Excell, SPSS-x ipd.

Trenutno sem bolj dejavna v kulturi. Sodelujem in samostojno pripravljam projekte na podroŸju kulture in umetnosti v nepridobitni in nevladni organizaciji Forum Ljubljana. Sem tudi ena od ustanoviteljev in dejavnejçih Ÿlanov Mladinskega alternativnega kulturno-umetniçkega razvojnega centra iz Slovenj Gradca, katerega namen je omogoŸiti mladinsko delovanje na kulturnem in umetniçkem podroŸju v obŸini Slovenj Gradec in drugje po Sloveniji.

V prihodnosti si §elim biti predvsem samostojna pri delu. Projektni mened§ment, strateçko naŸrtovanje in odnosi z javnostjo (çe posebno v javnem sektorju) so podroŸja, na katerih bi rada uporabila znanje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96048y.htm