* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Robert Juhart

3320 VELENJE, Cesta VI/14
Telefon: (063) 854 924

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, ban~no-finan~na smer

[tudij bom predvidoma kon~al decembra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju ban~ni{tva.
S {estimi leti sem se vpisal v prvi razred tedanje Osnovne {ole Veljka Vlahovi~a. Drugi razred in vse preostale razrede osemletke sem potem kon~al v novem poslopju tedanje Osnovne {ole Bratov Mravljakov. S {olanjem nisem imel posebnih preglavic (vse razrede sem opravil z odliko). Tako mi je ostajalo na pretek prostega ~asa, in zapolnjeval sem ga z razli~nimi interesnimi dejavnostmi.

Vsa leta {olanja sem sodeloval na tekmovanjih Vesele {ole (razredno, {olsko, ob~insko, republi{ko). Zaradi zanimanja za matematiko in kemijo sem obiskoval dodatni pouk iz teh predmetov, in to kronal z Vegovimi priznanji (bronastav petem, {estem, sedmem in osmem razredu; in srebrna v sedmem in osmem) in z republi{kim tekmovanjem iz kemije. Pri vsem tem nisem zanemarjal maternega jezika, Cankarjevo priznanje sem prejel v osmem razredu, poleg tega hlastno prebiral knjige (Kajuhova bralna zna~ka vseh osem osnovno{olskih let), pa tudi {porta nisem zapostavljal: {portne zna~ke, treningi ko{arke, streljanje (z zra~no pu{ko), kolesarjenje, karate.

V osnovni {oli sem do ~etrtega razreda opravljal delo razrednega blagajnika, od ~etrtega pa funkcijo predsednika oddel~ne skupnosti.

Po kon~ani osnovni {oli sem se odlo~il za nadaljevanje izobra`evanja na srednji naravoslovno-matemati~ni {oli, ki sem jo zdeloval s prav dobrim in odli~nim uspehom (drugi letnik). V srednji {oli se mi je prebudila `elja po znanju fizike in ra~unalni{tva, in to sem uresni~il v dveh raziskovalnih nalogah (tretji in ~etrti letnik) s tega podro~ja, z naslovom Gibanje v ravnini (nagrajeni v ob~inskem in republi{kem merilu).

Leta 1992 sem uspe{no opravil sprejemni izpit na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, tam kon~ujem zdaj ~etrti letnik. Po enotnih prvih dveh letnikih sem se zaradi zanimanja po makroekonomskih kazalnikih odlo~il za ekonomski oddelek, v ~etrtem letniku pa sem se vpisal na ban~no-finan~no smer.

Po uspe{no opravljenem tretjem letniku sem se odlo~il za opravljanje delovne prakse na Ministrstvu za finance, tam sem v sektorju Zakladnice sodeloval pod mentorstvom gospe Ande Mavec pri projektu Ocenjevanje de`elnega tveganja (Rating) in kasnej{i izdaji evroobveznic. Projekt {e poteka.

Vsa leta {olanja nisem pozabljal na znanje tujih jezikov (aktivno angle{~ina, nem{~ina), in to sem s pridom uporabljal na popotovanjih po Evropi (Nem~ija, Avstrija, Danska, [vica idr.).

Po kon~anem {tudiju, diplomiral bi rad konec leta 1996, me ~aka {e slu`enje voja{~ine, potem pa bi se `elel zaposliti v delovnem kolektivu, kjer cenijo predvsem ustvarjalno, razgibano delo.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96047y.htm