* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Robert Juhart

3320 VELENJE, Cesta VI/14
Telefon: (063) 854 924

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, banŸno-finanŸna smer

ætudij bom predvidoma konŸal decembra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju banŸniçtva.
S çestimi leti sem se vpisal v prvi razred tedanje Osnovne çole Veljka VlahoviŸa. Drugi razred in vse preostale razrede osemletke sem potem konŸal v novem poslopju tedanje Osnovne çole Bratov Mravljakov. S çolanjem nisem imel posebnih preglavic (vse razrede sem opravil z odliko). Tako mi je ostajalo na pretek prostega Ÿasa, in zapolnjeval sem ga z razliŸnimi interesnimi dejavnostmi.

Vsa leta çolanja sem sodeloval na tekmovanjih Vesele çole (razredno, çolsko, obŸinsko, republiçko). Zaradi zanimanja za matematiko in kemijo sem obiskoval dodatni pouk iz teh predmetov, in to kronal z Vegovimi priznanji (bronastav petem, çestem, sedmem in osmem razredu; in srebrna v sedmem in osmem) in z republiçkim tekmovanjem iz kemije. Pri vsem tem nisem zanemarjal maternega jezika, Cankarjevo priznanje sem prejel v osmem razredu, poleg tega hlastno prebiral knjige (Kajuhova bralna znaŸka vseh osem osnovnoçolskih let), pa tudi çporta nisem zapostavljal: çportne znaŸke, treningi koçarke, streljanje (z zraŸno puçko), kolesarjenje, karate.

V osnovni çoli sem do Ÿetrtega razreda opravljal delo razrednega blagajnika, od Ÿetrtega pa funkcijo predsednika oddelŸne skupnosti.

Po konŸani osnovni çoli sem se odloŸil za nadaljevanje izobra§evanja na srednji naravoslovno-matematiŸni çoli, ki sem jo zdeloval s prav dobrim in odliŸnim uspehom (drugi letnik). V srednji çoli se mi je prebudila §elja po znanju fizike in raŸunalniçtva, in to sem uresniŸil v dveh raziskovalnih nalogah (tretji in Ÿetrti letnik) s tega podroŸja, z naslovom Gibanje v ravnini (nagrajeni v obŸinskem in republiçkem merilu).

Leta 1992 sem uspeçno opravil sprejemni izpit na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, tam konŸujem zdaj Ÿetrti letnik. Po enotnih prvih dveh letnikih sem se zaradi zanimanja po makroekonomskih kazalnikih odloŸil za ekonomski oddelek, v Ÿetrtem letniku pa sem se vpisal na banŸno-finanŸno smer.

Po uspeçno opravljenem tretjem letniku sem se odloŸil za opravljanje delovne prakse na Ministrstvu za finance, tam sem v sektorju Zakladnice sodeloval pod mentorstvom gospe Ande Mavec pri projektu Ocenjevanje de§elnega tveganja (Rating) in kasnejçi izdaji evroobveznic. Projekt çe poteka.

Vsa leta çolanja nisem pozabljal na znanje tujih jezikov (aktivno angleçŸina, nemçŸina), in to sem s pridom uporabljal na popotovanjih po Evropi (NemŸija, Avstrija, Danska, ævica idr.).

Po konŸanem çtudiju, diplomiral bi rad konec leta 1996, me Ÿaka çe slu§enje vojaçŸine, potem pa bi se §elel zaposliti v delovnem kolektivu, kjer cenijo predvsem ustvarjalno, razgibano delo.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96047y.htm