* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Robert Juhart

3320 VELENJE, Cesta VI/14
Telefon: (063) 854 924

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, bančno-finančna smer

Študij bom predvidoma končal decembra 1996. Delati si želim predvsem na področju bančništva.
S šestimi leti sem se vpisal v prvi razred tedanje Osnovne šole Veljka Vlahoviča. Drugi razred in vse preostale razrede osemletke sem potem končal v novem poslopju tedanje Osnovne šole Bratov Mravljakov. S šolanjem nisem imel posebnih preglavic (vse razrede sem opravil z odliko). Tako mi je ostajalo na pretek prostega časa, in zapolnjeval sem ga z različnimi interesnimi dejavnostmi.

Vsa leta šolanja sem sodeloval na tekmovanjih Vesele šole (razredno, šolsko, občinsko, republiško). Zaradi zanimanja za matematiko in kemijo sem obiskoval dodatni pouk iz teh predmetov, in to kronal z Vegovimi priznanji (bronastav petem, šestem, sedmem in osmem razredu; in srebrna v sedmem in osmem) in z republiškim tekmovanjem iz kemije. Pri vsem tem nisem zanemarjal maternega jezika, Cankarjevo priznanje sem prejel v osmem razredu, poleg tega hlastno prebiral knjige (Kajuhova bralna značka vseh osem osnovnošolskih let), pa tudi športa nisem zapostavljal: športne značke, treningi košarke, streljanje (z zračno puško), kolesarjenje, karate.

V osnovni šoli sem do četrtega razreda opravljal delo razrednega blagajnika, od četrtega pa funkcijo predsednika oddelčne skupnosti.

Po končani osnovni šoli sem se odločil za nadaljevanje izobraževanja na srednji naravoslovno-matematični šoli, ki sem jo zdeloval s prav dobrim in odličnim uspehom (drugi letnik). V srednji šoli se mi je prebudila želja po znanju fizike in računalništva, in to sem uresničil v dveh raziskovalnih nalogah (tretji in četrti letnik) s tega področja, z naslovom Gibanje v ravnini (nagrajeni v občinskem in republiškem merilu).

Leta 1992 sem uspešno opravil sprejemni izpit na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, tam končujem zdaj četrti letnik. Po enotnih prvih dveh letnikih sem se zaradi zanimanja po makroekonomskih kazalnikih odločil za ekonomski oddelek, v četrtem letniku pa sem se vpisal na bančno-finančno smer.

Po uspešno opravljenem tretjem letniku sem se odločil za opravljanje delovne prakse na Ministrstvu za finance, tam sem v sektorju Zakladnice sodeloval pod mentorstvom gospe Ande Mavec pri projektu Ocenjevanje deželnega tveganja (Rating) in kasnejši izdaji evroobveznic. Projekt še poteka.

Vsa leta šolanja nisem pozabljal na znanje tujih jezikov (aktivno angleščina, nemščina), in to sem s pridom uporabljal na popotovanjih po Evropi (Nemčija, Avstrija, Danska, Švica idr.).

Po končanem študiju, diplomiral bi rad konec leta 1996, me čaka še služenje vojaščine, potem pa bi se želel zaposliti v delovnem kolektivu, kjer cenijo predvsem ustvarjalno, razgibano delo.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96047y.htm