* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Tanja Verovnik

2383 [MARTNO PRI SLOVENJ GRADCU, Legen 103d
Telefon: (0602) 44 198

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, biokemija

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju biokemije v laboratoriju, ~imve~ raziskovalnega dela.
Obiskovala sem osnovno {olo Franja Vrun~a v Slovenj Gradcu in jo vsa leta kon~evala z odli~nim uspehom. V vi{jih razredih so me za~eli zanimati naravoslovni predmeti bolj kot dru`boslovje. V~lanila sem se v matemati~ni kro`ek in na tekmovanjih dosegla bronasto, srebrno in zlato Vegovo priznanje. Obiskovala sem tudi kemijski, ra~unalni{ki kro`ek, pevski zbor in glasbeno {olo.

@e v osnovni {oli sem pridobila nekaj delovnih izku{enj. Poleti sem opravljala po~itni{ko delo v Tovarni meril, v tedanjem tozdu Les, leto kasneje pa v ra~unalni{kem in`eniringu Kope in si tako zaslu`ila tudi nekaj denarja.

Leta 1987 sem se vpisala na Srednjo {olo tehni~no-naravoslovne in pedago{ke usmeritve, na naravoslovno-matemati~no smer. V ~etrtem letniku sem bila zaradi odli~nega uspeha opro{~ena zaklju~nega izpita.

Leta 1991 sem nadaljevala {tudij v Ljubljani, na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo, na smeri kemija. Vsako leto sem opravila izpite `e v spomladanskem roku, tako da sem imela poletja prosta. Ta ~as sem porabila za planinarjenje po Sloveniji. V ~etrtem letniku sem kot izbirni predmet izbrala smer biokemija. V okviru tega predmeta sem se udele`ila seminarja o membranah v Italiji, v Bariju, ki je potekal v angle{kem jeziku. Tako sem spoznala {tudentsko `ivljenje zunaj Slovenije in si spopolnila znanje angle{~ine.

Med {tudijem sem opravljala razli~na dela po {tudentskem servisu in in{truirala, del prostega ~asa pa namenila {portu.

Obvezno dvomese~no delovno prakso sem se odlo~ila opravljati na In{titutu Jo`ef Stefan, v okviru diplome. Diplomsko delo sem za~ela pripravljati letos februarja in ga nameravam kon~ati septembra.

Po diplomi bi se `elela zaposliti v organizaciji, ki bi mi omogo~ila razgibano in ustvarjalno delo ter spopolnjevanje znanja in zmo`nosti. Da bi delo ~imbolj uspe{no opravljala, sem se pripravljena {e naprej izobra`evati.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96046y.htm